Taas ennätys: Porvoossa kahdeksan uutta koronatartuntaa keskiviikkoiltaan mennessä

Yhteensä keskiviikkoiltaan mennessä uusia tartuntoja todettiin kahdeksan Porvoossa.

– Se on tietenkin paljon, tällä viikolla on tullut jo 17 ilmi kolmessa päivässä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofien Silvennoinen sanoo.

Silvennoisen mukaan tartunnan saaneet ovat nuoria aikuisia ja aikuisikäisiä. Tartunnat on saatu useista paikoista kuten vierailulta, juhlista, työpaikalta tai kotoa.

Aiemmin päivällä Porvoon kaupunki tiedotti, että Porvoon kotihoidon asiakkaalla ja Peipon koulussa on todettu koronavirustartunnat.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiukentaa lähipäivinä rajoituksia huonon koronatilanteen vuoksi. Tiloja määrätään suljettavaksi koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Sulku koskee laajasti niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoiden tiloja tietyin joustoin.

Perusopetuksen yläkoulujen tilat suljetaan 8.–28. maaliskuuta koko Etelä-Suomen alueella ja koulut siirtyvät etäopetukseen.

Sulkemispäätös ei koske alakoululaisia. Myös esimerkiksi erityisen tuen oppilailla opetus jatkuu lähiopetuksena.

Toisen asteen opetus voidaan järjestää etäopetuksena ilman aluehallintoviraston päätöstä oppilaitosten tilojen sulkemisesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut