Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäätelökioski on yhä haluttu kesätyöpaikka – töitä tarjolla paljon terveydenhoidossa ja kaupan alalla

Kaupan ala ja asiakaspalvelu, kahvila, päiväkoti ja jäätelökioski. Tällaisia asioita nousi esiin, kun työnhakupalvelu Duunitori selvitti, mitkä alat ja työpaikat kiinnostavat kesätyöntekijöitä. Kiinnostavia aloja olivat kyselyn perusteella myös ravintola-ala, sosiaali- ja terveysala sekä teknologian ja teollisuuden alat. Myös lastenhoito houkuttelee nuoria. Opiskelijat olivat kiinnostuneita oman alan kesätyöpaikoista, kerrotaan Duunitorin tiedotteessa.

Vuoden 2021 kesätyökysely toteutettiin Duunitorin kesätyösivustolla tammikuussa ja siihen vastasi yhteensä yli 2 700 kesätyönhakijaa.

Tällä hetkellä Duunitorilla on julki yli 5 400 kesätyöpaikkailmoitusta. Kesätyöpaikkoja on todellisuudessa huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja kesätyöntekijöitä.

Kesätyöpaikkailmoituksen jättäjän luokittelun mukaan eniten paikkoja on auki julkisella sektorilla ja järjestöissä, terveydenhuoltoalalla, myynnin ja kaupan alalla, ravintola- ja matkailualalla sekä asennus-, huolto- ja puhtaanapitotehtävissä. Myös sosiaali- ja hoiva-alalta, teollisuuden ja teknologian alalta ja rakennusalalta löytyy paljon paikkoja. Kuljetus, logistiikka ja liikenne, hyvinvointi- ja henkilöpalvelut, hallinto ja yleiset toimistotyöt, teollisuus ja teknologia sekä rakennusala ovat hyvin edustettuina avoimissa kesätyöpaikoissa, joten paikkoja löytyy hyvin laajalta kirjolta.

Osa ilmoituksista kuuluu useampaan kategoriaan. Esimerkiksi merkittävä osa terveydenhuollon kesätöistä on kuntien työpaikkoja, joten nämä ilmoitukset kuuluvat molempiin kahdesta ensimmäisestä kategoriasta, huomautetaan tiedotteessa.

Eniten kesätyöpaikkoja tarjoavat julkinen sektori ja järjestöt, sillä kunnat työllistävät merkittävän määrän kesätyöntekijöitä. Avoimia ilmoituksia on tässä kategoriassa yli 1 300, mikä on lähes neljäsosa kaikista Duunitorin avoimista kesätyöpaikkailmoituksista. 1 200 näistä ilmoituksista on kunta-alan työpaikkoja. Kunnat ja kaupungit palkkaavat myös runsaasti alaikäisiä. Yli viidesosa Duunitorin avoimista kesätyöilmoituksista on terveydenhuoltoalan paikkoja. Valtaosassa näistä ilmoituksista haetaan erilaisia hoitajia.

Koronapandemia ei ole toistaiseksi vähentänyt kesätöiden määrää, vaan Duunitorilla julkaistiin tammi–helmikuussa suunnilleen saman verran ilmoituksia kuin viime vuonna, eli ennen koronakriisin puhkeamista Suomessa. Vuoden alussa kesätyöpaikkoja oli jopa enemmän kuin viime vuonna.