Meripelastajat ja kopteri liikkeellä myös hylkeiden vuoksi – unohdettu kelkka sai ohikulkijan hälyttämään Sipooseen

Hylkeitä saattaa nähdä myös merialueiden jäillä. Kauempaa sellainen voi näyttää ihmiseltä, ja aiheuttaa hälytyksen. Kuvituskuva. arkisto/Kimmo Seppälä

Tanja Kuisma

Meripelastajat saavat ajoittain ilmoituksia myös hylkeistä, joita liikkuu myös Porvoon seudulla, ja niitä on nähty jopa Porvoonjoella asti.

– Tarkistimme äsken juuri yhden hälytyksen myös helikopterin toimesta Lauttasaaren lounaispuolelta, jossa todennäköisesti oli hylkeitä jään reunalla. Ne saattava kauempaa vaikuttaa ihmisiltä, mutta turhia ilmoituksia ei olekaan. Jokainen tarkistetaan aina, kertoo Suomenlahden merivartioston meripelastusjohtaja Pekka Lehtonen.

Hänen mukaansa pääsääntöisesti kopteri lähtee liikkeelle aina, kun jäällä havainnoidaan jotakin.

Kopteri nousi ilmaan myös keskiviikkoiltana, kun pelastajat saivat hälytyksen Sipoonrannan edustalle Storörintielle pelastamaan ihmistä vedestä. Paikan päällä osoittautui, ettei kukaan ollut hädässä.

Lehtosen mukaan ilmoittaja oli havainnut kelkan 15 metrin päässä rannasta, mutta ihmisiä ei näkynyt.

– Tehtävän myötä selvisi, että kelkka oli ollut siellä jo koko päivän, eikä sille löytynyt omistajaa. Kelkka ei ollut rekisterissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut