Porvoon Energian yli 500 aurinkopaneeliasiakasta saavat ehkä jo tänä vuonna hyvityksen omasta tuotannosta

Näin sijoittuvat aurinkopaneelitaloudet Porvoon alueella. Porvoon Sähköverkko

Tanja Kuisma

Porvoon Energia ottaa käyttöön pientuotannon netotuksen sähköenergiaa kuluttavien ja myyvien asiakkaidensa laskuttamisessa.

Kulutusta ja tuotantoa rekisteröidään jatkossa tunnin tarkkuudella. Jos samalle tunnille on siis tullut vaikka neljä kilowattituntia ostoa ja kaksi kilowattituntia myyntiä, lopputulos on nettona kaksi kilowattituntia ostoa, minkä mukaan asiakasta laskutetaan.

Porvoon Sähköverkolla on asiakkuuspäällikkö Tomas Nordströmin mukaan yli 500 asiakasta, jotka tuottavat aurinko- tai tuulienergiaa omassa kiinteistössään.

– Ihmiset ovat valveutuneita energia-asioissa ja haluavat investoida aurinkopaneeleihin, ja ilmeisesti myös niiden tarjoajia on riittävästi, Nordström arvioi.

– Energiayhtiön näkökulmasta on tietenkin niin, että mitä enemmän omaa tuotantoa tulee niin sitä vähemmän tienataan, mutta ajattelemmekin oman tuotannon hyvittämistä ympäristönäkökulmasta. Siksi pyrimme ottamaan oman tuotannon tuntikohtaisen netotus hyvittämisen käyttöön jo tänä vuonna, Nordström lisää.

Porvoon Energian asiakas voi myydä oman tuottamansa energian myös mille tahansa muulle energiayhtiölle. Nordströmin mukaan energiayhtiössä ei tiedetä asiakkaan aurinkopaneelien tuottaman kokonaissähkön määrää.

Käyttöä vaille jäävä ylimääräinen energia virtaa automaattisesti verkkoon muiden käytettäväksi, ja tämä osuus hyvitetään asiakkaan sähkölaskusta.

– Itsekäytön peruste on juuri se, ettei omasta energiasta tarvitse maksaa, eikä myöskään sähköveroa siitä tai siirtomaksuja. Ylimääräisestä verkkoon menevästä saa hyvityksen pörssihinnan mukaan miinus komissio, joka menee eteenpäin sähkönmyyjille.

Tavoitteena on saada nettolaskutus voimaan tänä vuonna.

– Ensin on otettava keväällä käyttöön uusi laskutusjärjestelmä, johon tulee laajennus ja mahdollisuus tähän netotukseen.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut