Koronatartuntojen määrä kiihtyy Porvoossa jatkuvasti: "Tilanne on huonontunut merkittävästi"

Kuvituskuva. Taru Hokkanen

Porvoon koronatilanne on huonontunut merkittävästi. Kaupunki tiedotti perjantaina, että tartunnat lisääntyvät nyt Porvoossa kiihtyvällä tahdilla.

– Tammikuussa tartuntoja todettiin Porvoossa 64 kappaletta ja helmikuussa 60 kappaletta. Maaliskuun ensimmäisten päivien aikana tartuntoja on todettu jo 34 kappaletta. Nopeammin leviävään virusvarianttiin sairastuneita on lisäksi jo useita, johtava lääkäri Kati Liukko kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan suurin osa niistä tartunnoista, joiden alkuperä on pystytty selvittämään, on Porvoossa tällä hetkellä peräisin samassa taloudessa asuvilta, työpaikoilta, harrastuksista, yksityistilaisuuksista, ulkomaanmatkoilta ja tartunnan saaneen muusta lähipiiristä.

Tartuntojen alkuperä on pystytty selvittämään tämän vuoden puolella noin 70 prosentissa tapauksista.

– Porvoo on pärjännyt tähän mennessä hyvin koronan torjunnassa, mutta nyt tilanne on huolestuttava, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa tiedotteessa. Hän on huolissaan siitä, että tartuntojen määrän kasvaminen voi aiheuttaa merkittäviäkin hankaluuksia.

Tartunnanjäljitykseen on rekrytoitu lisää henkilökuntaa. Vaikka jäljitys onkin tähän asti sujunut hyvin, on siinä jo nyt ollut kuormitusta.

Jos terveysviranomaisten yhteydenotto sairastuneisiin ja altistuneisiin viivästyy, pääsevät tartunnat leviämään entistä nopeammin. Silloin terveydenhuolto kuormittuu, ja tartunnat voivat levitä myös riskiryhmiin, ja kuolemantapaukset voivat lisääntyä, tiedotteessa todetaan.

– Meidän täytyy jaksaa edelleen käyttää kasvomaskeja ja noudattaa hygieniaohjeita sekä kaikkia alueemme koronasuosituksia ja rajoituksia, vaikka se tuntuukin väsyttävältä. Koronan torjuminen on yhteistyötä, ja siinä tarvitaan meitä kaikkia, Silvennoinen vetoaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut