Koronarokotusten ajanvaraussysteemi sakkasi perjantaina – Nyt ihmetellään, mihin ne ajat katosivat parissa minuutissa

Tällainen oli näkymä, kun Tapani Mansikkala yritti varata aikaa. Tapani Mansikkala

Eija Quinlan

Porvoossa ilmoitettiin, että yli 75-vuotiaiden rokotukseen avataan noin 300 rokotusaikaa perjantaina 5. maaliskuuta kello 10. Nyt ihmetellään, minne bittiavaruuteen ne ajat oikein katosivat?

Yksi ihmettelijöistä on eläkkeellä oleva toimittaja Tapani Mansikkala, varsin taitava internetin käyttäjä.

– Menin sisään koronavaraus.fi -järjestelmään heti kello 10 Suomen aikaa Uusimaan vinkin perusteella. Kiitos siitä! Mutta yhtään vapaata aikaa ei löytynyt vaikka hain kaikkia mahdollisia. Ensin itselleni sopivaa aikaa huhtikuun puolelta, jolloin olen taas Suomessa. Kun mitään ei löytynyt, katsoin kokeeksi varausjakson alustakin, samalla tuloksella: ei vapaita aikoja.

– Kyllä on turhauttavaa, kun heti varausaikojen avauduttua ne ovat muutamassa minuutissa menneet. Herää epäilys koko varausjärjestelmää kohtaan, kun näin nopeasti 300 varausaikaa menee. Vai onko järjestelmävirhe? Mansikkala pohtii.

Porvoon Puskaradiossakin asia herätti ihmetystä, kun Mansikkala tiedusteli, oliko muilla vastaavia kokemuksia.

– Kuulema meni heti, kaverikin samalla asialla, kertoo eräs.

Vai onko järjestelmävirhe?

– Tämä on aika kömpelö systeemi, sanoo toinen.

Yhdellä henkilöllä oli kuitenkin onnea.

– Selasin hakua noin 15 minuuttia ja sitten 10.15 yhtäkkiä pöllähti vapaita aikoja! Eli sain ajan ensi keskiviikolle! eräs porvoolainen kertoo iloisena.

Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo, että hän sai tiedon varausjärjestelmän sakkaamisesta perjantaiaamuna kello 10.10 kuntalaisen soitettua hänelle. Sen jälkeen tulikin runsaasti yhteydenottoja asiasta sekä puhelimitse että sähköpostitse.

– Meillähän oli tiedote siitä, että kello 10 avataan. Siinä oli ollut jonkinlaista teknistä ongelmaa, etteivät ne auenneet heti kello 10. Heti ensimmäisen ilmoituksen jälkeen se tilanne tarkistettiin, Blomberg kertoo.

– Ne ajat aukenivat vasta kello 10.15. ja siitä ajasta meni vain muutama minuutti, niin ne kaikki ajat menivät ihan muutamassa minuutissa, Blomberg kertoo.

Syy, miksi käytetään nimenomaan tätä HUSin hallinnoimaa järjestelmää on se, että siinä voidaan seuloa, että henkilö kuuluu kyseisellä hetkellä rokotettavien ryhmään.

Internet-sivusto, koronarokotusaika.fi on Uudenmaan kuntien yhteinen, itsepalveluperiaatteella toimiva koronarokotusten ajanvaraus. Nettiajanvarauksen lisäksi rokotusajan voi varata kunnista puhelimitse. Ajanvarauspalvelun tuottaa HUS.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut