Sunnuntaina ei uusia koronatartuntoja Porvoossa – viikkolukema tähän mennessä korkein

Kuvituskuva. Laura Heino

Sunnuntai katkaisi Porvoon synkän koronaviikon, kun uusia tartuntoja ei iltaan mennessä oltu todettu.

Lauantaina tartuntoja todettiin viisi, joista yksi Peippolassa sijaitsevassa päiväkoti Helmessä.

Maaliskuun ensimmäisen viikon koronasaldo on 40.

– Meillä on Porvoossa nyt todella vaikea tilanne. Ehdottomasti korkein viikkolukema ja altistuneita on myös ollut paljon. Paljon ihmisiä on karanteenissa ja virusvariantti leviää meillä nyt selvästi, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Helmikuussa tartuntoja todettiin kaiken kaikkiaan 60 ja tammikuussa 64.

Maanantaista alkaen rokotusaikoja voivat varata 18- ja 19-vuotiaat riskiryhmä 1:een kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Ryhmään kuuluvat he, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto (alle kuusi kuukautta sitten) sekä kaikki kantasolusiirron takia hylkimisenestolääkitystä käyttävät henkilöt. Ryhmään luetaan myös aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä. Lisätietoja riskiryhmistä Porvoon kaupungin ja THL:n sivuilta.

– Toistaiseksi meille tulee edelleen vain pieniä rokote-eriä ja odotamme, että saamme niitä jossain vaiheessa lisää.

– Alkuviikosta tulee myös päätös uusista tiloista, joihin koronarokotteiden jakoa siirretään Näsistä, Silvennoinen sanoo.

Ann-Sofie Silvennoinen muistuttaa edelleen maskien ja muiden varotoimien tarpeellisuudesta – myös heidän kohdallaan, jotka ovat jo saaneet ensimmäisen koronarokotteen.

Rokotekattavuus on vielä varsin vaatimaton. Vain vajaat 10 prosenttia porvoolaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut