Porvoolaistaiteilija tulkitsee vesivärein kaupunkimaisemia – maanantaina mies istahti Hopean taloa vastapäätä

Porvoolaistaiteilija Kalle Turakka Purhonen maalasi uusinta akvarelliaan Mannerheiminkadun ja Piispankadun kulmassa maanantaiaamupäivänä. Hän arvioi jakavansa valmiin kuvan someryhmiin tiistaiaamuun mennessä. Samu Karvala

Samu Karvala

Porvoolainen Kalle Turakka Purhonen on viime kuukausina luonut lukuisia akvarelliteoksia kaupunkinäkymistä ja julkaissut niitä muun muassa facebookin Porvoolaiset-ryhmässä.

Maanantaiaamupäivänä huopikasjalkainen ja pakkassään muutenkin huomioinut mies istahti Mannerheiminkadun ja Piispankadun risteykseen, kuntosalin pääoven viereen ja aloitti uusimman työnsä.

– Tykkään aina tulla paikalle ja tehdä havaintoja, jotka vaikuttavat siihen, miltä lopputulos näyttää. En halua maalata valokuvista, Turakka Purhonen kertoi.

Joskus ohikulkijat käyvät katsomassa tai kehaisemassa taiteilijan työtä, mutta harvat ryhtyvät juttusille.

Taiteilijan rintamasuunta oli Hopean talon ja Brandtin talon suuntaan, mutta kello 11:n aikaan näytti siltä, että Porvoon Liikenteen oranssikeltainen bussi olisi vahvasti mukana risteyskuvassa.

– Jos kaikki menee hyvin, niin kuva on facebookissa katsottavissa viimeistään tiistaiaamuna, Turakka Purhonen arvioi.

Vesivärit eivät jäädy pakkasellakaan, jos vettä on vähän jatkettu terävämmällä. Turakka Purhosen mukaan talvisää kannustaa kuitenkin nopeampaan toimintaan kuin kesähelle. Samu Karvala

Kesäkaudella mies voi viihtyä samassa kohteessa useamman päivänkin, mutta talvisää kannustaa nopeampaan toimintaan.

Eivätkö vesivärit muuten jäädy pakkasessa?

– Eivät, kun lorauttaa sekaan vähän viinaa, taiteilija naurahti.

Turakka Purhosen töitä oli esillä Runebergin kodissa viime syksynä. Hänellä on näyttelyvaraus Vanhaan Kappalaisentaloon ensi vuonna, mutta jää nähtäväksi, kuinka pitkälle se koronan vuoksi siirtyy.

– Onhan tämä vaikeaa aikaa kuvataiteilijallekin, mutta me olemme tottuneita epäsäännöllisiin tuloihin. Esiintyvät taiteilijat musiikin ja teatterin puolella ovat kyllä vielä pahemmassa asemassa, Turakka Purhonen harmittelee.

Lue lisää: Vetäytymisen ajan arki synnytti toisenlaisia kuvia – Neljä taiteilijaa on ripustanut kevään satoaan Runebergin kotiin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut