Porvoolaisehdokkaiden paneelit alkavat vapun jälkeen – siirtyivät lähemmäs uutta vaalipäivää

Porvoon nykyisestä kaupunginvaltuustosta otettiin ryhmäkuva kesällä 2019. Tällä tietoa 13. kesäkuuta selviää, ketkä kaikki pääsevät seuraavaan kuvaan. Arkisto / Samu Karvala

Porvoon puolueiden, kaupungin ja Uusimaa-lehden yhdessä suunnittelemat virtuaaliset kuntavaalipaneelit siirtyvät toukokuulle.

Vaalitilaisuuksien siirto johtuu oikeusministeriön lauantaina tiedottamasta kuntavaalien siirrosta kesäkuulle. Ei olisi mielekästä järjestää vaalipaneeleja yli kaksi kuukautta ennen äänestyksen alkamista.

Kuntavaalipaneelien uudet päivämäärät ovat näillä näkymin 5.5, 12.5., 19.5. ja 27.5. Luvassa on neljä tilaisuutta, joiden teemat ovat Porvoon kaupunkikehitys ja liikenne, Hyvinvointi ja terveys Porvoossa koronan jälkeen, Porvoo luonto- ja kulttuurikaupunkina sekä Opetuksen ja varhaiskasvatuksen tulevat vuodet Porvoossa.

Kuntavaalien ehdokasasettelun piti päättyä tänään 9. maaliskuuta mutta uudeksi takarajaksi on tulossa vaalilain mukaan tiistai 4. toukokuuta.

Kuntavaalien siirtoa huhtikuulta kesäkuulle kannattaa yhdeksästä eduskuntapuolueesta kahdeksan. Ainoa vastustaja on perussuomalaiset. Lopullisesti siirron sinetöi eduskunta.

Tampereen yliopiston tutkijatohtori Johanna Vuorelma arvioi lauantaina STT:lle, että ajautuminen kuntavaalien siirtoon on korona-ajan tähän asti suurin epäonnistuminen Suomessa.

Tämä siis siirretty: Puolueiden yhteinen vaalipaneelisarja käynnistyy keskiviikkona vauhdikkaasti – teemana liikenne ja kaupunkikehitys

Lue lisää: Porvoolaispuolueilta luvassa neljä vaalipaneelia eri teemoista – Mukana edustus kaikista ryhmistä ja keskusteluillat striimataan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut