Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raskas ajoneuvoyhdistelmä vinssattiin takaisin moottoritielle Porvoon itäpuolella – operaation nopeuttamiseksi liikenne ohjattiin levähdysalueen kautta

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai kello 11.09 hälytyksen valtatie 7:lle eli Porvoonväylälle Ilolan liittymän itäpuolelle. Ensitietojen mukaan raskas ajoneuvoyhdistelmä oli suistunut osin tieltä, mutta perävaunu oli jäänyt toiselle ajokaistalle haittamaan liikennettä. Onnettomuuspaikka oli itään vievillä kaistoilla noin 3,7 kilometriä Ilolan liittymästä Vanhankylän suuntaan.

Paloesimies Ralf Bryggerin mukaan ulkomaalaisissa rekistereissä ollut puoliperävaunurekka oli erittäin liukkaan kelin vuoksi ajautunut osin tiealueen ulkopuolelle Tammion levähdysalueen kohdalla. Se ei päässyt omin neuvoin takaisin ajoradalle ja vaaransi liikennettä.

Pelastuslaitos ja poliisi päätyivät operaation nopeuttamiseksi ratkaisuun, jossa poliisi ohjasi muun liikenteen levähdysalueen kautta ja raskasta ajoneuvoa voitiin vinssata takaisin ajoradalle koko moottoritien leveydeltä. Bryggerin mukaan tämä oli myös ylivoimaisesti turvallisin ratkaisu vallinneessa ajokelissä.

Tilanne oli ohi kello 12 ja puoliperävaunurekka pääsi jatkamaan matkaansa.

Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja, eikä muitakaan vahinkoja.

Tilanne ohi - Artikkelia päivitetty 9.3. klo 12.41.