Varuboden-Osla valittiin Suomen innostavimmaksi työpaikaksi

Kristiina Töyrylä (vas.) pitää VBO:ta tosi innostavana työpaikkana. Parasta ovat kivat työkaverit ja asiakkaat. Niina Gustafsson viihtyy Lundin Salessa, jossa kompaktissa myymälässä ehtii aina vaihtaa muutaman sanan asiakkaiden kanssa. Outi Paappanen

Itä- ja Länsi-Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla toimiva osuuskauppa Varuboden-Osla (VBO) on palkittu parhaana yrityksenä Suomen innostavimmat työpaikat 2020 -kilpailun keskisuurten organisaatioiden sarjassa.

Tunnustus annetaan organisaatioille, jotka ovat toteuttaneet Eezy Spirit Oy:n henkilöstötutkimuksen ja saavuttaneet parhaat tulokset sadoista suomalaisista organisaatioista.

VBO on jo vuosia osallistunut Eezy Spiritin teettämään henkilöstötutkimukseen. Kuuntelemalla henkilöstön näkemyksiä osuuskaupan asioista on saatu arvokasta tietoa, jota on hyödynnetty toimintaa kehitettäessä.

VBO:n työtyytyväisyys on aikaisempinakin vuosina ollut tutkimuksen mukaan hyvällä ja jopa erinomaisella tasolla, mutta nyt edellisvuoden pronssimitali saatiin kirkastettua kultaiseksi.

– Johtomme on tehnyt valinnan panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja on johdonmukaisesti tarjonnut työkaluja ja tukea toimipaikkapäälliköillemme ja koko henkilökunnallemme rakentaa työyhteisöjä, joissa viihdytään, voidaan hyvin ja autetaan kaveria, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen sanoo.

– Palkinto on ihana kiitos koko henkilöstölle heidän pitkäjänteisestä työstään yhä parempien työpaikkojen luomisessa. Erityisen upealta tämä tuntuu poikkeuksellisen vuoden jälkeen, kun henkilökuntamme on venynyt ja joustanut.

Johdon ovet ovat aina avoinna.

VBO:n vt. toimitusjohtaja Anne Schneider

Koronavuosi on tuonut muutoksia VBO:n henkilöstön työkuvioihin, mutta lomautuksilta on kuitenkin vältytty.

Henkilökunta on joustanut ja siirtynyt toimipaikasta toiseen, auttaen siellä missä avun tarve on ollut suurta.

VBO:n vt. toimitusjohtaja Anne Schneider korostaa myös avointa johtamista yrityksen menestyksen kannalta ratkaisevana tekijänä.

– Johto on osa porukkaa ja heidän ovensa ovat aina avoinna kaikille. Kriisitilanteessa avoimuus on avainasemassa ja epävarmoina aikoina henkilöstön luottamus johtoa sekä jatkuvuutta kohtaan korostuu entisestään.

Kauppakeskus Lundin Salessa kassalla ollut Kristiina Töyrylä on ollut yli vuoden VBO:ssa "On tosi innostava työpaikka ja ykkösenä kivointa ovat työkaverit. Myös asiakaskunta. Työ on monipuolista, kun on pieni myymälä. Haluaisin jatkaa täällä, koska viihdyn hyvin". Outi Paappanen

Paula Pajunen ja Anne Schneider lähettävät isoimman kiitoksensa henkilökunnalle.

– Tutkimustuloksista välittyy vuosi toisensa jälkeen erityisen positiivisella tavalla yksiköiden hyvä yhteenkuuluvuus ja mahtavat työkaverit. Kun työpaikalla on hyvä yhteishenki, selvitään vaikeimmistakin asioista yhdessä keskustellen, töitä tehden, toisia kannustaen ja tulevaisuuteen luottaen.

Neljä kategoriaa

Suurin nousija -kategorian voitto meni tänä vuonna Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvalle. Pienten yritysten luokan voitti North European Oil Trade Oy, keskisuurten yritysten luokan vei Osuuskauppa Varuboden-Osla ja suurten luokan Osuuskauppa PeeÄssä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut