Ensimmäiset Purolan hirsimökit valmistuvat toukokuussa – nyt tehdään kylpyhuoneiden lattioiden valua ja panelointia

Hiihtoladulta aukeaa mökkien väliselle alueelle tällainen näkymä. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Niittypolun varrelle rakentuva hirsimökkikylä alkaa hahmottua Gammelbackassa. Ulkoilijat ovat seuranneet hirsikehikon toisensa jälkeen nousemista rinteeseen puistometsän reunassa.

Työmaan vastaavan mestarin Juhani Mattilan mukaan 12 mökkiä on jo pystyssä, mutta sisätiloiltaan vielä täysin keskeneräisinä. Vastaava rakennuttaja ja pääurakoitsija on askolalainen Rakennus Laprip Oy, jolla on työmaalla kymmenkunta miestä.

– Sisätöissä ollaan ja seuraavaksi valetaan kosteiden tilojen lattiat useammassa mökissä. Rakennuksethan ovat teräspilareiden varassa ja muualle tulee lattiat puutavarasta. Muutoinhan sisällä ei ole hirveästi hommaa, koska rakennus on hirsikehikko. Se maalataan sisältä ja ulkoa. Paneloidaan juuri sisäkattoja ja maalaushommiin ryhdytään, kunhan kelit antavat periksi. Pitää olla riittävän kuivaa ja sopiva suhteellinen kosteus, Mattila lisää.

Hirsitalot ovat vielä puun värisiä. Ryhmässä on kuitenkin yksi tummempi, jo maalattu rakennus, josta tulee tulevien vapaa-ajan asukkaiden yhteisrakennus. Sen lisäksi yhteiskäyttöön tulee 50-neliöinen varastorakennus. Kaikki rinteessä rakenteilla olevat rakennukset liitettiin helmikuun alussa kaupungin vesi- ja viemäriverkostoon.

Hirsikylän ennakkomarkkinoinnista vastaa porvoolanen Saber Oy LKV. Yrittäjän ja kiinteistönvälittäjä Pirjo Mäkisen mukaan kohteesta tehtiin RS-kohde.

– Odotamme vielä viikon pari, jotta saadaan RS-sopimus allekirjoitettua. Kysyntää on ollut ja kaupoille on nyt menossa noin kymmenen mökkiä. Tavoitteena ensimmäisten 15 mökin luovutus toukokuu puolessa välissä. Toivotaan, ettei koronasta aiheudu henkilöstön tai tavaratoimitusten osalta ongelmia, hän lisää.

Galaksit laittoi liikkeelle porvoolainen yrittäjä Kaarle Tuomi, joka kehitteli mökkikylänsä ideaa usean vuoden. Suunnitelmat pohjautuvat maisema-arkkitehtitoimisto Aistimaan suunnitelmiin vuodelta 2018. Alueelle lähellä Kokonniemen liikuntapalveluita, Gammelbackan venesatamaa ja puistometsää tulee kaikkiaan 43 kappaletta 57,5-neliöisiä Kontiotuotteen parvellisia ja ympäri vuoden asuttavia hirsimökkejä.

Kaupoille on menossa noin kymmenen mökkiä.

Kiinteistönvälittäjä Pirjo Mäkinen.

RS tarkoittaa ostajan vahvempaa suojaa

RS-kohde merkitsee vahvempaa suojaa vapaa-asunnon ostajalle, kun kaupat tehdään rakentamisvaiheessa. Olennaista ovat vakuudet, jotka perustajaosakkaan on asetettava yhtiön ja osakkeenostajien hyväksi. Vakuuksilla pyritään turvaamaan kohteen valmistumisen ohella sen jälkeen ilmenneiden puutteiden ja vikojen korjaaminen silloin, jos rakennuttaja joutuu maksuvaikeuksiin.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut