"Kaupunki halusi tarjota vielä useammalle nuorelle mahdollisuuden" – Porvoo nostaa kesätyöpaikkojensa määrän 103:sta 153:een

Moni aloitti ennen kesätyöuransa rikkaruohoja kitkemällä. Porvoon kaupungilla on tarjolla nuorille nyt 153 kesätyöpaikkaa eri toimialoilta. Kuvituskuva. Arkisto / Minna Raita

Porvoon kaupunki on päättänyt lisätä koululaisille ja opiskelijoille tarjoamiensa kesätyöpaikkojen määrää 50:llä. Porvoo palkkaakin 153 nuorta aiemmin kerrotun 103:n sijaan.

– Koronaepidemia ja sen ehkäisemiseksi tehdyt rajoitukset ja toimenpiteet ovat tuntuneet vahvasti nuorten elämässä. Tänä vuonna kaupunki halusi tarjota yhdeksi kesäkuukaudeksi vielä useammalle nuorelle mahdollisuuden mielekkääseen tekemiseen ja oman rahan tienaamiseen, henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari perustelee kaupungin tiedotteessa.

Hakuaika koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoihin päättyi maanantaina 8. maaliskuuta.

Hakemuksia tuli tänä vuonna 546, mikä on yli 30 hakemusta enemmän kuin viime vuonna.

Porvoo täyttää nyt lisätyt kesätyöpaikat näiden hakeneiden nuorten joukosta eli useampi kuin joka neljäs hakija saa töitä kaupungilta. Uusia hakemuksia ei enää oteta vastaan.

Porvoo tarvitsee kesätyöntekijöitä muun muassa puistotyöhön, kuntatekniikan kunnossapitotyöhön, lasten ja vanhusten hoitotehtäviin, toimistotyöhön sekä vapaa-aika-alan tehtäviin. Suosituimpia tänä vuonna olivat lastenhoitotyöt päiväkodeissa sekä liikuntapaikkojen ja viheralueiden hoitotyöt.

Toimialat tekevät valintansa hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valituille ilmoitetaan kirjallisesti tai sähköpostilla valinnasta 16. huhtikuuta mennessä.

Yrittäjä, muista kesätyöseteli

Porvoon kaupunki tukee 250 euron suuruisella kesätyösetelillä Porvoossa toimivia työnantajia näiden palkatessa 2003–2005 syntyneen nuoren kesätöihin.

Kesätyöseteleitä on tänä vuonna haettavana 175 kappaletta.

Lisätietoja tästä.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut