Kolme uutta koronavirustartuntaa varmistui Porvoossa torstaina

Porvoossa on maaliskuussa vahvistettu jo yli 40 koronavirustartuntaa. Kuvituskuva Arkisto/Outi Paappanen

Torstaina Porvoossa varmistui kolme uutta koronavirustartuntaa.

Maaliskuun alkupäivät ovat olleet Porvoossa huolestuttavat, sillä uusia tartuntapauksia on varmistunut jo yli 40. Tammi- ja helmikuussa uusia tapauksia oli yhteensä yli 120.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstain lukujen mukaan Askolassa tartuntoja on nyt kirjattu 43, Lapinjärvellä 20, Loviisassa 91, Myrskylässä 12, Pornaisissa 44, Porvoossa 392, Pukkilassa 37 ja Sipoossa 281.

Pukkilassa pahaksi kääntynyt tartuntatilanne on nyt menossa parempaan suuntaan. Tartunnoista yhdeksän on kirjattu viimeisen kahden viikon aikana ja yksi tartunta viimeisen viikon aikana. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän mukaan tartunnat liittyvät samaan tunnettuun tartuntaketjuun.

Kaikki kotihoidon yli 80-vuotiaat asiakkaat on nyt rokotettu Porvoossa koronavirusta vastaan. He ovat saaneet vähintään yhden rokoteannoksen.

Palvelutalojen asukkaat ja henkilökunta ovat saaneet koronarokotteen jo aiemmin. Sen vuoksi asukkaiden luona vierailevien lukumäärä on voitu nostaa kahteen vieraaseen kerrallaan.

Uusi koronarokotuspaikka Taidetehtaalla otetaan käyttöön ensi viikolla. Rokotusjärjestelyissä yhteistyökumppanina on ainakin Suomen Punainen Risti. Sen aktiivit auttavat muun muassa rokotukseen tulevien ohjauksessa.

Koko maassa vähintään yksi koronarokoteannos on annettu nyt yli puolelle miljoonalle ihmiselle, eli 8,9 prosentille kaikista yli 16-vuotiaista.

Maan koronatilanne on vaikea erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella sekä Varsinais-Suomessa. Viime viikolla Suomessa raportoitiin ennätyksellinen määrä koronatartuntoja, yhteensä lähes 4 400 tapausta. THL:n mukaan rokotukset eivät vielä merkittävästi hidasta epidemiaa, mutta ne ovat vähentäneet menehtyneiden määrää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut