Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopun tartuntamäärä nousi Porvoossa 17:ään – sote-johtaja muistuttaa tartuntatautipäivärahasta, jota voi saada, jos ei voi tehdä etätyötä

Porvoossa todettiin viikon lopun aikana yhteensä 17 uutta koronavirustartuntaa.

Tapauksia tuli ilmi perjantaina illalla viisi, lauantaina seitsemän ja sunnuntaina viisi.

Koko maaliskuun toisella viikolla tartuntoja todettiin 34, joten viikko oli lopulta yhtä synkkä kuin kuukauden ensimmäinenkin.

Lue myös: Albert Edelfeltin koulussa on todettu koronavirustartunta

Terveysviranomaiset ovat muistuttaneet jatkuvasti siitä, että koronatestiin on mentävä matalalla kynnyksellä. Ehkä siitä ei olla puhuttu yhtä paljon, että negatiivinen testitulos ei aina tarkoita, ettei henkilöllä olisi koronaa.

– Jos saat negatiivisen koronatestivastauksen ja sinulla on edelleen oireita, ei kannata heti palata töihin. Koronatestin herkkyys on noin 80 prosenttia, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Hän ja tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund muistuttavat tartuntatautipäivärahasta, johon ovat oikeutettuja myös yrittäjät.

– Jokainen covid-19:n sairastanut saa päivärahaa tartuntataudista kymmenen päivän ajan siitä, kun sairaus alkoi. Myös kaikki ne, jotka ovat karanteenissa ja eivät voi työskennellä etänä, voivat saada päivittäistä korvausta karanteeniaikana.

Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä, jos kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt sinut olemaan poissa työstäsi, karanteeniin tai eristykseen tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Päivärahaa voi saada, vaikka ei olisi työkyvytön.