Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Askolasta löytyy terveysteknologian kasvuyritys Fimet – on yksi kasvavista hammashoitoyksiköiden valmistajista

Terveysteknologian suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut Fimet Oy on kansainvälinen kasvuyritys, joka on erikoistunut hammashoitoyksiköiden valmistukseen. Askolan helmikuun yritys on yksi askolalaisista yli 380 yrityksestä, jollaisen kunta valitsee ja esittelee kuukausittain verkkosivuillaan.

Fimet valmistaa hammashoitoyksiköitä laadukkaista komponenteista kilpailuvalttinaan hyvä käytettävyys ja huolellisesti suunniteltu design, tiedotteessa kerrotaan. Korkeasta kotimaisuusasteesta kertoo avainlipputunnus.

Globaaleilla markkinoilla Fimet on keskikokoinen toimija, jonka tärkeimmät markkinat Euroopassa ovat Saksa ja Ranska. Tuotannosta 90 prosenttia on vientiä. Laitevalmistuksen lisäksi Fimet Oy asentaa, huoltaa ja korjaa laitteita kotimaassa.

– Kotimaan myynti hoidetaan pääasiassa Askolasta käsin ja viennissä on laaja jakelijaverkosto eri puolilla maailmaa. Varsinkin Kiinan markkinoiden kasvu on huimaa, noin 10 prosenttia joka vuosi, toimitusjohtaja Juhamatti Malm kertoo.

Hän luonnehtii Suomea hammashoitoteknologian suurvallaksi useine toimijoineen.

– Alan yritykset panostavat kotimaassa vahvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Varsinkin Kiinna markkinoiden kasvu on huimaa.

Juhamatti Malm.

Pari vuotta sitten Askolassa aloittanut Malm vetää noin 30 henkilön työyhteisöä, jonka uusin lanseeraus hoitoyksikkö F1 Arcus kohtasi koronavuonna uudenlaiset markkinoinnin haasteet, kun alan messuistakin tuli virtuaalisia. Kokeilu on kuitenkin olennaista erikoislaitteiden markkinoinnissa.

Fimet perustettiin 40 vuotta sitten Askolassa. Malmin mukaan brändin arvostus ja tunnettuus on luonut hyvän pohjan kehittää ja kasvattaa yritystä.

Vahvan jalansijan kotimaassa ja Euroopassa lisäksi yrityksellä oli huomattavaa lisäarvoa tuottava, jo 1990-luvulla Kiinan Shanghaihin perustettu osakkuusyhtiö. Perustaja Timo Janhunen myi yrityksen vuonna 2015 kotimaiselle yksityisten sijoittajien ryhmälle.

Oman, useasti laajennetun konepajan lisäksi Fimetillä on tärkeä alihankkija kotikunnassa ja esimerkiksi vaativien metalliosien toimittajia löytyy logistisesti kätevältä etäisyydeltä Uudeltamaalta.

–  Tämä toimintaympäristö sopisi mainiosti muillekin teknologia-alan yrityksille. Lähiseudulla on monipuolinen alihankkijaverkosto ja hyvin koulutettua työvoimaa, Malm kehuu sijaintia.