Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riistakameroista on tullut hyvä naftavarkauksien ehkäisijä työmailla ja kuljetusalan yrityksissä – Rikoskomisario: "Kuvanlaatu on erinomaista myös hämärän aikaan"

Porvoolainen yrittäjä postasi viikonloppuna valvontakamerakuvia Facebookin Porvoolaiset-ryhmään naftavarkaista Kulloossa. Kuvassa kaksi henkilöä oli letkuineen yhdistelmäajoneuvon luona. Kuva poistettiin sittemmin palvelusta.

Polttoainevarkaudet eivät Itä-Uudenmaan poliisin mukaan ole kasvamassa. Rikoskomisario Freddie Cederlundin mukaan kuljetusalan yrityksistä tulee kuitenkin aika ajoin näitä ilmoituksia poliisille.

– Työmailla on yleistynyt jo vuosien ajan riistakameravalvonta vahingontekojen ja polttoainevarkauksien ehkäisemiseksi, Cederlun sanoo.

– Menettely on hyvä, varsinkin koska näiden kuvanlaatu on erinomaista myös hämärän aikaan – lisäksi tietyt mallit hälyttävät omistajalleen, jos kamera havaitsee liikettä esimerkiksi työkoneen luona, rikoskomisario lisää.