Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäiset muuttolinnut saapuivat, bongasitko sinä jo kiurun tai kottaraisen?

Alueemme ensimmäiset kiurut, töyhtöhyypät ja kottaraiset ovat saapuneet Itä-Uudenmaan alueella, vaikka talvi pitää vielä otteessaan, tiedottaa Porvoonseudun Lintuyhdistys verkkosivuillaan.

Ennen kuin lintubongarit siirtyvät maastoon tositoimiin määrittämään muuttolintuja, voi tunnistuksen taitojaan testailla Corvus-verkossa käynnistyneessä tunnistuskilpailussa.

Siellä julkaistaan joka sunnuntai kaksi tallennetta, jossa on valokuva, ääni ja liikkuvaa kuvaa. Niistä on tunnistettava kaikki lintulajit seuraavan perjantai-iltaan mennessä. Tunnistuskisan voi ottaa vaikkapa ystävän tai perheenjäsenen kanssa.

Oikein tunnistetusta saa pisteen, mutta kuten maastossakin, on tärkeää katsoa kaikki linnut tarkkaan.

Samassa kuvassa kun voi olla etualalla talitiainen, ja taustalla kolme sinitiaista ja kaksi punatulkkua, joista kaikista tunnistamisista saa kolme pistettä.

Tallenteiden linnut ovat suomalaisia, ja peruslintujen joukossa voi olla myös harvinaisempia. Yksi tallenne on jo Corvus-palvelussa. Seuraavat julkaistaan 21.3., 28.3., 4.4., 11.4., 28.4., 25.4. ja 2.5.

Lintuyhdistys toivoo mahdollisimman monen aloittelijoista konkareihin bongareihin rohkenevan mukaan osallistumaan. Tämän vuoksi kilpailu pidetään anonyyminä ja vastauksia ei laiteta kilpailuviestiketjuun vaan palautetaan sähköpostitse osoittella mia.ainasoja(at)gmail.com.

Linkki löytyy myös lintuyhdistyksen nettisivulta: https://www.psly-bnff.com/

Corvus-verkkoon liittymisen ohje löytyy tästä: https://www.psly-bnff.com/corvus--verkko