Liikennepalsta: Tulisiko Linnankoskenkadun invapaikasta kertoa myös tien pinnassa?

Porvoossa Linnankoskenkadulla on invapaikka. Onko kyseinen paikka ennen vai jälkeen invamerkin? Mikä on merkin voimassaoloalue? Tulisiko tien pinnassa olla joku merkintä?

Liikuntaesteiselle tarkoitettu pysäköintipaikka eli niin kutsuttu invapaikka merkitään P-merkillä, jonka yhteydessä on pyörätuolin kuvalla varustettu lisäkilpi. Liikuntaesteisen pysäköintipaikalle saa pysäköidä liikuntaesteisen pysäköintitunnuksella. Kyseisen luvan voi saada vaikeasti vammainen ihminen tai vaikeasti vammaisen ihmisen kuljettamiseen.

Tavallisesti pysäköintiin liittyvä liikennemerkki on voimassa kadun sillä reunalla, jonne se on asetettu, kyseisestä merkistä seuraavaan risteykseen tai seuraavaan pysäköinnistä kertovaan liikennemerkkiin. Tässä kuvan tilanteessa liikennemerkki on voimassa vain yhden autopaikan pituisen matkan, sillä lisäkilpi määrittelee merkin voimassaolon näin. Tämän jälkeen merkki ei ole voimassa ja on siis sallittua pysäköidä vapaasti ennen seuraavaa pysäköimiseen liittyvään liikennemerkkiin saakka. Vastaavasti ennen invamerkillä osoitettua paikkaa, on sallittua pysäköidä aiemmin tien reunassa olevien merkkien mukaisesti.

Tässä kuvan tilanteessa invapaikka on merkitty selkeästi liikennemerkilllä, joka lisäkilpineen kertoo, että kyseessä on yksi invapaikka. Liikennemerkki lisäkilpineen riittää hyvin. Mikäli halutaan lisätä invapaikan havaittavuutta, voitaisiin tiepintaan maalata ruudun ääriviivat sekä pyörätuolimerkki.

Porvoon Autokoulun liikenneopettajat Helen Högström ja Henrik Lindfors vastaavat liikennesääntöihin liittyviin lukijoiden kysymyksiin. Lähetä kysymyksesi toimisto@porvoonautokoulu.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut