Porvoon tartuntamäärät vaihteeksi tasoittumassa – vielä ei voi vetää johtopäätöksiä

Porvoossa todettiin torstaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Myös keskiviikko oli viime viikonloppuun ja alkuviikkoon verrattuna hiukan parempi päivä, keskiviikkona tartuntoja todettiin neljä. Koko korona-ajan synkin päivä oli Porvoossa tiistai, jolloin todettiin peräti 17 uutta tartuntaa.

– Luvut ovat vaihdelleet tällä viikolla todella paljon, joten näiden kahden päivän perusteella ei voi vielä tehdä mitään johtopäätöksiä siitä, ovatko esimerkiksi rajoitukset tehonneet tai tilanne muuttumassa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Kuluvan viikon maanantaiaamun jälkeen positiivisen koronatestituloksen on saanut tähän mennessä 27 porvoolaista.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan viimeisen seitsemän päivänä aikana Askolassa on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa, Loviisassa kahdeksan, Pukkilassa 11 ja Sipoossa 14 tartuntaa. Lapinjärvellä ja Myrskylässä seitsemän viimepäivän luku on pyöreä nolla. THL:n luvut saattavat päivittyä muutaman päivän viiveellä.

THL:n tilastojen mukaan tällä hetkellä porvoolaisista 10,3 prosenttia on saanut rokotteen koronavirusta vastaan.

Askolassa vastaava prosentti on 11,5. Lapinjärveläisistä on rokotettu 12,8 prosenttia, loviisalaisista 14,1 prosenttia ja sipoolaisista 12,7 prosenttia. Pukkilassa rokotuksen on saanut 14,5 prosenttia asukkaista.

Itäisen Uudenmaan kunnista kovin vauhti on ollut Myrskylässä, jossa rokotuksen on THL:n tilaston mukaan saanut 16,1 prosenttia kuntalaisista.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut