Lasten tanssiaiset pyörähdetään tänä vuonna porvoolaisten koulujen luokissa, musiikin lisäksi tarjolla historiaa ja leivoksia – "Lapset ovat ansainneet piristystä arkeen"

Perinteeksi muodostuneet Lasten valtiopäivätanssiaset järjestetään tänä vuonna uudella tavalla, kun Porvoon 3.–4.-luokkalaiset osallistuvat tapahtumaan etänä omissa luokkahuoneissaan perjantaina 26. maaliskuuta kello 10.00–10.45, tiedottaa kaupunki.

Yli 600 porvoolaista kolmasluokkalaista kokoontuisi normaalioloissa tähän aikaan vuodesta Urheiluhallissa järjestettävään tapahtumaan, jonka esikuvana toimii Porvoon valtiopäivien yhteydessä vuonna 1809 järjestetyt valtiopäivätanssiaiset.

Koronan vuoksi tanssiaiset perutaan jo toistamiseen, joten etätapahtumaan osallistuu kaksi vuosiluokkaa.

Ohjelmaan kuuluu kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujulan juhlapuhe, etukäteen videoitu valtiopäiväaiheinen opastus läpi Vanhan Porvoon, tanssia tilanteen mahdollistamalla tavalla ja muuta valtiopäiväaiheista sisältöä.

− Lapset ovat ansainneet piristystä arkeen ja yhteisen tapahtuman toteutus uudella, korona-aikaan sopivalla tavalla on tervetullutta koulujen arkeen, iloitsee sivistysjohtaja Sari Gustafsson kaupungin tiedotteessa.

Juhlan juontaa Jenny Törnroos ja oppaina toimivat Maria Kovanen ja Hannele Tenhovuori. Tansseja johtaa Erja Askolin puolisonsa Esa Karppisen kanssa ja orkesterissa soittaa musiikkiopiston opettajia. Luokkiin tarjoillaan aleksanterinleivoksia ja mehua.

− Olemme iloisia, että voimme näinä aikoina tarjota kulttuurielämyksen yli 1300 lapselle ja opettajalle, toteaa kulttuurikoordinaattori Miira Holländer.

Oppilaat osallistuvat juhlaan omissa luokkahuoneissaan, eivätkä lapsiryhmät sekoitu keskenään. Lapset pesevät ja desinfioivat kätensä ennen ja jälkeen tanssimisen.

Juhlien tarjoilu järjestetään oppilaiden omissa luokissa pulpettien ääressä vain oman luokan kesken ja käsihygieniasta huolehtien.

Kaupunginjohtaja on tyytyväinen, että lapsille voidaan näinä aikoina tarjota ainutlaatuinen kulttuurielämys.

– Olemme keskustelleet tapahtuman turvallisuudesta useaan otteeseen, ja yhdessä kaupungin tartuntalääkäri Jeff Westerlundin kanssa todenneet, että tapahtumaa on turvallista järjestää. Haluamme tuoda iloa arkeen ja kunnioittaa pitkän historian merkitystä, Ujula toteaa.

Tapahtuman on tuottanut Porvoon kulttuuripalvelut ja museo. Lasten tanssiaiset järjestetään osana Porvoo 675-juhlavuotta. Tutustu tapahtumaan tästä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut