Yläkoulut jatkavat etäopetuksessa Porvoossa 11. huhtikuuta saakka – linjaus tiukempi kuin aluehallintovirastolla

Porvoon yläkoulut jatkavat etäopetuksessa myös pääsiäisen jälkeen. Arkisto/Outi Paappanen

Vuosiluokat 7–9 jatkavat Porvoossa etäopetuksena 11. huhtikuuta asti, Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 25.

– Linjasimme Porvoossa, että etäopetus jatkuu 11. huhtikuuta asti, vaikka aluehallintovirasto on päättänyt, yläkoulutilojen sulkemista koskeva päätös on voimassa 5. huhtikuuta asti, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa kaupungin tiedotteessa.

– Etäopetus on sujunut hyvin koulussa. Koulujen toiminnan ja opetuksen suunnittelun kannalta on järkevämpää ulottaa etäopetusjakso myös pääsiäisen jälkeiselle viikolle. Toivomme, että koulut pääsevät takaisin lähiopetukseen mahdollisimman nopeasti, hän lisää.

Tarkempia tietoja koululounaasta ja opetusjärjestelyistä lähetetään oppilaille ja huoltajille koulukohtaisesti.

Porvoon koronatilanne on edelleen vakava.

– Korontatartuntoja on todettu maalikuussa tähän mennessä 138, kun helmikuussa tartuntoja todettiin 60 ja tammikuussa 64. Herkästi leviävät virusmuunnokset lisäävät riskiä, että tilanne voi huonontua nopeasti, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on jatkanut määräystä yli kymmenen hengen asiakastilojen sulkemisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 11. huhtikuuta asti. Päätös koskee myös Porvoota. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä.

Tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Lisätietoja löytyy AVIn verkkosivuilta.

Maksuttomia kankaisia kasvomaskeja jaetaan taas ensi viikolla vähävaraisille porvoolaisille. Maskijakelusta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut