Kesämökkitonttien kauppa kävi Loviisassa – "Talouden tasapaino ei voi perustua omaisuuden myyntiin"

Loviisan kaupungin talous viime vuodelta kääntyi budjetoidusta 3,5 miljoonan euron alijäämästä 4,2 miljoonan euron ylijäämään valtionosuuksien kasvun vuoksi ja koska verotulot eivät vähentyneet ennakoidusti. Uudet investoinnit kielivät lisäksi yhteisöverotulojen kasvua lähivuosina.

Osa ylijäämästä on kuitenkin keinotekoista, sillä kaupunki myi mittavasti omaisuuttaan, kuten 19 vuokraamaansa kesämökkitonttia vuokralaisille.

– Kesämökkitonttikauppojen määrä yllätti positiivisesti. Tonttien myyminen on strategisesti järkevää, vaikka se onkin kertaluontoista. Pitkällä aikavälillä kaupungin talouden tasapaino ei voi kuitenkaan perustua omaisuuden myyntiin, muistuttaa kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.

Viime vuonna Loviisaan muutti noin 50 henkilöä enemmän kuin Loviisasta pois.

– Positiivinen nettomuutto ei vielä korvaa väestön luonnollista vähenemistä. Muuttovoittoa tulee siksi vahvistaa entisestään, jotta veropohja ei heikkene.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut