Naapurisovittelu asukasillan aiheena A-Kruunussa – "Tärkeämpää on yleensä kysyä ja kuunnella kuin antaa neuvoja"

A-Kruunun asukasaktiivien asukasillan aiheena oli tällä kertaa naapuruussovittelua ja talojen asukastoimintoja. Yhtiöllä on suunnitteilla Porvooseenkin kahden kerrostalon rakennushanke Raatimiehenkadulle.

Kiinteistöpalvelupäällikkö Petteri Puolanteen yhtiön tiedotteessa kertoman mukaan asukasyhteisöön kuuluu se, että asukkaita tuetaan toimimaan yhteistyössä ja että asiat taloissa tehtäisiin heidän toivomillaan tavoilla.

– Asukasyhteistyö auttaa meitä myös pitämään kiinteistöt pitkäjänteisesti kunnossa, Puolanne totesi sähköisessä asukasillassa.

A-Kruunun 18 kiinteistön asukastoimikuntien puheenjohtajista oli asukasillassa noin 30 henkilöä.

Sovittelijat Pia Slögs ja Jens Gellin Naapuruussovittelukeskuksesta korostivat, että asuinyhteisön riitatilanteissa asiaan kannattaa puuttua mahdollisimman nopeasti, ettei riita laajene vaikeammin selvitettäväksi.

Asukastoimikunnan rooli riitatilanteissa kiinnosti. Gellin korosti toimikunnan avoimuuden ja läpinäkyvyyden merkitystä, jos se haluaa olla sovitteleva, ja lisäksi osapuolia pitää tavata vain yhtä aikaa.

– Jos tapaa erikseen, toinen osapuoli kokee toimikunnan puolueelliseksi. Sovittelutilanteissa tärkeämpää on yleensä kysellä ja kuunnella kuin antaa neuvoja, Gellin korosti.

Myös asukkaat voivat kysyä Naapuruuskeskuksesta neuvoa, vaikka yleensä yhteyden ottajat ovat vuokranantajia.

Häiriöilmoituksiin liittyen kertoi Puolanne A-Kruunun palvelulupauksesta, jonka mukaan häiriöilmoitukset käsitellään viiden vuorokauden kuluessa. Tuona aikana selvitetään pitääkö ryhtyä toimenpiteisiin.

– Emme voi tietenkään luvata, että häiriö poistuu tuona aikana, mutta on tärkeää alkaa selvittämään asiaa heti.

Talon asukkaat ovat Helsingin Taidemaalarinkadulla perustaneet yhteistiloihin huoneen, jonne on hankittu kuivamuonaa ja asukkaat saavat tuoda tyhjiä pulloja toisten hyödynnettäväksi. Asukastoimikunnan puheenjohtaja Auli Viitala esitteli tätä Jeesi-hanketta asukasillassa.

– Talossamme asuu vähävaraisia ihmisiä ja halusimme auttaa heidän arkeaan, mutta kyllä jeesiä voi käyttää kuka tahansa vaikka silloin, kun huomaa että aamukahvimaito jäi ostamatta. Tämä on tavallaan asukastoimintaa koronaystävällisesti ja olemme saaneet paljon hyvää palautetta toiminnasta, hän lisäsi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut