Porvoon koronatilanne näyttää tasaantuvan – Astra Zenecan rokote arveluttaa, mutta 65–69-vuotiaat eivät saa muuta

Porvoossa on alettu jakaa rokotusaikoja 65-69-vuotiaille. He eivät kuitenkaan saa Pfizerin rokotetta, vaan Astra Zenecan rokotteen. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Porvoon kaupungissa ilmeni varhain maanantaiaamuna yksi uusi koronavirustartunta, jonka myötä viime viikon kokonaismäärä nousi 28:een. Se, kuten myös koronan ilmaantuvuusluku ovat laskeneet edellisviikkoon verrattuna.

– Kyse on nyt ainakin tietynlaisesta tasaantumisesta, Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Porvoon ilmaantuvuusluku on kuitenkin edelleen 146, eli lähes kaksinkertainen verrattuna 75:een, jota opetus- ja kulttuuriministeriö on pitänyt maksimina minkäänlaisten tapahtumien järjestämiseen.

Porvoossa tehtiin päättyneellä viikolla noin 1 300 koronatestiä, mitä Silvennoinen pitää ihan hyvänä määränä.

– Uusien varianttien takia monet käyvät testissä kaksi kertaa, hän kertoo.

Kaupunki on käynnistänyt 65–69-vuotiaiden rokotusaikojen varauksen. Maanantaina olivat vuorossa riskiryhmät ja keskiviikkona aikoja aletaan varata perusterveille. Ikäryhmälle on tarjolla Astra Zenecan rokote – Silvennoisen mukaan valinnanvaraa ei ole.

Olemme saaneet tästä kysymyksiä.

– Olemme saaneet tästä aiheesta paljon kysymyksiä, mutta noudatamme THL:n suositusta asiassa.

Porvoon johtoryhmä keskustelee koronarajoituksista tiistaina, mutta Silvennoisen mukaan lisärajoituksia ei ole tulossa.

Nesteen suuri huoltoseisokki on tuomassa Porvooseen runsaasti ulkopuolisia työntekijöitä. Silvennoisen mukaan kaupunki on nostanut valmiutta ja tekee tiiviistä yhteistyötä Nesteen kanssa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päättänee tällä viikolla kuntosalien sulkemisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eli näin ollen myös Porvoon alueella. Sulku voi tulla voimaan aikaisintaan torstaina.

Lue lisää: 65–69-vuotiaat porvoolaiset ovat nyt rokotusvuorossa, rokote annetaan riskiryhmien lisäksi myös perusterveille

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut