Porvoolainen Johanna Rajamäki on Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin uusi toiminnanjohtaja

Johanna Rajamäki (kesk.) aloittaa uudessa pestissä elokuussa. Kuvassa myös Kuopio Tanssii ja Soi -yhdistyksen puheenjohtaja mika Sutinen ja toiminnanjohtajana vuodesta 1996 toiminut Anna Pitkänen. Juha Poutanen

Kokenut taidehallinnon ja kulttuurialan ammattilainen Johanna Rajamäki siirtyy kuopiolaisen festivaalin johtoon Tero Saarinen Companysta, jossa hän on vastannut ryhmän kansainvälisistä suhteista ja myynnistä.

Vaihdos tapahtuu elokuussa 2021, kun tehtävää vuodesta 1996 hoitanut Anna Pitkänen jää pois festivaalityöstä.

Rajamäki kertoo olevansa innoissaan uudesta tehtävästä kansainvälisten vuosien jälkeen.

– Olen todella otettu ja innoissani tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja tilaisuudesta työskennellä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin parissa ja vaikuttaa Suomen tanssin kenttään vientiin keskittyneiden työvuosien jälkeen. Odotan innolla yhteistyötä festivaalin ydintiimin kanssa, kommentoi Rajamäki tiedotteessa.

Master of arts Johanna Rajamäki on tehnyt kansainvälistä uraa ennen nykytehtäväänsä. Hän on työskennellyt muun muassa amerikkalaisessa IMG Artists -agentuurissa ja Dancers’ Career Development & Shape Arts -organisaatiossa Lontoossa. Hänellä on työkokemusta myös Teatterikorkeakoulusta ja Fremantle Mediasta. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lontoon City Universitystä sekä kulttuurituottajaksi Turun humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

Rajamäki oli myös kiinnostunut Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan virasta, johon valittiin äskettäin kauppatieteiden maisteri Anders Lindholm-Ahlefelt.

Festivaalia järjestävän yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen kehuu Rajamäen suhtautuvan tanssitaiteeseen intohimoisesti ja toimivan mahdollistajana.

– Johanna on mielestämme tehtävään niin kyvyiltään kun persoonaltaankin sopiva henkilö. Hänen positiivinen ja eteenpäin optimistisesti katsova persoonansa teki meihin vaikutuksen, Sutinen sanoo.

Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen toiminnasta ja on festivaalin johtaja.

Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa Riku Lehtopolku ja tuottajana Sirpa Miettinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut