Epäilyttääkö oman lähirantsusi veden puhtaus? Valvottavien uimarantojen luetteloon saa nyt tehdä ehdotuksia

Uimaveden laatu tarkastetaan noin 3-4 kertaa kesässä. Ulla Ora

Porvoon ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa. Valvottavia rantoja on tällä hetkellä näissä kunnissa 29. Yleisten uimarantojen lisäksi valvotaan viittä rantaa, jotka sijaitsevat leirikeskusten yhteydessä.

Asukkaat voivat ehdottaa luetteloon haluamaansa uimarantaa tai tehdä viranomaisille muita asiaan liittyviä huomautuksia. Viestit voi lähettää 19.4. mennessä postitse osoitteeseen Porvoon kaupunki, ympäristöterveydenhuolto, Tekniikankaari 1A, 06100 Porvoo tai sähköpostitse ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi.

Uimarannan siisteys ja turvallisuus ovat uimarannan ylläpitäjän vastuulla. Ympäristöterveydenhuolto seuraa uimarantaveden mikrobiologista laatua ja tutkii veden laadun noin 3–4 kertaa uimakauden aikana. Vedestä mitataan, onko siinä ulosteperäisiä bakteereja. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne.

Näytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla sekä ympäristöterveydenhuollon verkkosivuilla.

Suurille yleisille uimarannoille eli EU-uimarannoille on laadittu oma uimavesiprofiili ja määritetty uimaveden laatuluokitus neljän aikaisemman vuoden näytetulosten perusteella. Nämä tiedot voi käydä tarkistamassa ympäristöterveydenhuollon internet-sivuilta kunkin rannan kohdalta.

Uimarantaluettelossa ovat tällä hetkellä seuraavat rannat:

Askola: Takajärvi (EU-ranta), Abborsjön ja Valkjärvi

Lapinjärvi: Kirkonkylä, Särkjärvi ja Pyhäjärvi

Loviisa: Plagen (EU-ranta), Valko, Särkjärvi eteläranta, Riissalmi, Kiramo, Taikaranta, Lill-Bäston, Koskenkylänjoki, Kukuljärvi ja Rönnäs

Pornainen:Kotojärven kunnan ranta (EU-ranta) ja Laukkosken koulun ranta

Porvoo:Hasselholmen (EU-ranta), Kokonniemi (EU-ranta), Tervajärvi, Venjärvi, Lindvik, Köttboda, Sondby I ja II ja Virvik

Sipoo: Pilvijärvi (EU-ranta), Taasjärvi (EU-ranta), Joensuun Tilan uimaranta (EU-ranta), Möträsk, Talma ja Kaunissaari

Yleisten uimarantojen lisäksi valvotaan leirikeskusten uimarantoja: Isojärvi (Pornainen), Pellinki (Porvoo), Karijärvi (Porvoo), Tuomiranta (Etujärven uimaranta, Askola) ja Källan (Loviisa).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut