Ikääntyneiden rokotusajat eivät ole täyttyneet Porvoossa – Pfizer Biontechin säilyvyyden vuoksi seuraavan ryhmän rokotukset alkavat

Porvoon yli 70-vuotiaiden rokotusjono on purettu ja nyt Pfizer Biontechin rokotetta on alettava säilyvyysongelmien vuoksi antaa seuraavalle rokotusvuorossa olevalle ryhmälle. Arkisto / Outi Paappanen

Sairautensa perusteella riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 64-vuotiaille ja sitä nuoremmille avataan Porvoossa vielä tälle viikolle useampi sata Pfizer Biontechin rokotusaikaa. Kaupunki tiedotti tiistai-iltapäivänä, että rokotusaikoja on tässä kohtaa keskiviikolle 31. maaliskuuta ja torstaille 1. huhtikuuta.

Riskiryhmä 1 alkaa 16 vuotta täyttäneistä ja riskiryhmä 2 18 vuotta täyttäneistä.

– Tämän viikon ikääntyneiden rokotusajat eivät ole täyttyneet. Pfizer Biontechin rokotteen säilyvyyden takia rokotteet annetaan seuraavana rokotusvuorossa olevalle ryhmälle, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo kaupungin tiedotteessa.

Ajanvaraus puhelimitse alkaa keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 10, ja takaisinsoittoja aletaan tehdä heti. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Sähköinen ajanvaraus 50–64-vuotiaille aukeaa keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 13 ja alle 50-vuotiaille torstaina 1. huhtikuuta kello 10.

Sähköinen ajanvaraus tehdään osoitteessa www.koronarokotusaika.fi.

70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille on runsaasti vapaita rokotusaikoja. Puhelinjono on myös purettu kokonaan, mutta aivan kaikkia ei useammasta soitosta huolimatta ole tavoitettu.

– Jos takaisinsoittoa ei vielä ole tullut, puhelu ei jostain syystä ole rekisteröitynyt järjestelmään tai asiakasta ei ole tavoitettu. Silloin täytyy soittaa uudelleen ajanvarauspuhelimeen, kaupunki neuvoo.

Puhelinjonon lisäksi rokottamattomille yli 80-vuotiaille on soitettu ja tarjottu rokotusaikaa.

– Toivomme, että kaikki 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat hakeutuvat rokotukseen mahdollisimman nopeasti. Pfizer Biontechin rokoteannoksia on lähiviikoille enemmän kuin rokottamattomia ikääntyneitä on yhteensä, Blomberg kertoo.

Perusterveiden 65–69-vuotiaiden ajanvaraus avataan keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 10. Kaikki 65–69-vuotiaat rokotetaan Astra Zenecan rokotteella.

– Astra Zenecan rokote on herättänyt huolta ja epävarmuutta. Ikäryhmälle 65–69-vuotiaat annetaan Astra Zenecan rokotetta, koska se on todettu turvalliseksi yli 65-vuotiaille. Rokotetta ei valitettavasti saa valita itse, vaan se määräytyy THL:n linjausten mukaisesti, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Koronarokotuksen voivat lähipäivinä Porvoossa saada:

Vuonna 1951 tai aikaisemmin syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat. (Pfizer Biontech). Rokotusaikoja on saatavilla.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 65–69-vuotiaat. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. (Astra Zeneca). Rokotusaikoja on saatavilla.

Kaikki 65–69-vuotiaat. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. (Astra Zeneca). Ajanvaraus avataan keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 10.

Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 50–64-vuotiaat. (Pfizer Biontech). Puhelinajanvaraus avataan 31.3. klo 10 ja sähköinen ajanvaraus kello 13. Rokotusaikoja on tarjolla 31.3. ja 1.4. Lisää aikoja avataan myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 kuuluvat 16–49-vuotiaat ja riskiryhmään 2 kuuluvat 18–49-vuotiaat. (Pfizer Biontech). Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Puhelinajanvaraus avataan 31.3. kello 10 ja sähköinen ajanvaraus 1.4. klo 10. Rokotusaikoja on tarjolla samalle päivälle. Lisää aikoja avataan myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut