Porvoon pelko pilaantumisista hälveni – torstai-iltapäivälle enää noin 150 rokotetta

Etenkin 70-74-vuotiaat porvoolaiset tarttuivat aktiivisesti keskiviikon rokotusaikoihin Taidetehtaalla. Arkisto / Outi Paappanen

Porvoolaiset yli 70-vuotiaat varasivat keskiviikkona runsaasti koronarokotusaikoja. Se hälvensi tiistaina heränneen pelon siitä, että säilyvyydeltään heikkoja Pfizer-Biontech-rokotteita voisi jäädä kaupungissa piikittämättä.

– Torstai-iltapäivälle on enää noin 150 rokotetta ja se kyllä menee, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoi keskiviikkoiltapäivänä.

70–74-vuotiaista Porvoossa on nyt rokotettu jo 71 prosentin osuus ja 75–79-vuotiaista 77 prosenttia.

On siinä ja tässä, ylittyykö kiirastorstaina 10 000 koronarokotetun porvoolaisen raja.

– Ensimmäisen rokotteen on saanut nyt 9 380 kaupunkilaista, Silvennoinen totesi.

Hänen tietojensa mukaan ajanvarausjärjestelmä toimi keskiviikkona hyvin.

Torstai-iltapäivälle on enää noin 150 rokotetta.

Keskiviikkona avautui myös 65–69-vuotiaiden perusterveiden ajanvaraus Astra Zenecan rokotteisiin. Kyseinen rokote on herättänyt kysymyksiä ja keskustelua, mutta ainakin keskiviikkona rokoteaikoja varattiin odotusten mukaisesti.

Porvoossa on nyt päätetty, että pääsiäispyhinä ei rokoteta, vaan koronarokotukset jatkuvat tiistaina. Rokotusaikojen varaus yli 70-vuotiaille on avattu jo 12. huhtikuuta asti. Aikojen menekin perusteella päätetään, avataanko ensi viikon aikoja myös alle 64-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

– Kaupungissa on hyvä rokotemyönteisyys, mikä antaa uskoa siihen, että tilanne helpottaa pian, Silvennoinen arvioi.

Kaupungissa todettiin keskiviikon aikana neljä uutta koronatartuntatapausta. Kokonaisluku tälle viikolle on nyt yhdeksän, mikä johtaisi tasaisen vauhdin taulukolla samansuuruiseen tapausmäärään kuin viime viikolla.

Lue lisää: Ikääntyneiden rokotusajat eivät ole täyttyneet Porvoossa – Pfizer Biontechin säilyvyyden vuoksi seuraavan ryhmän rokotukset alkavat

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut