Pääsiäisen koronasaldo oli Porvoossa parikymmentä uutta tartuntaa

Kaikille tällä hetkellä rokotettaville ryhmille on vapaita aikoja. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Viikonloppuna ja pääsiäisen pyhinä Porvoossa varmistui yhteensä 23 koronavirustartuntaa.

Maanantaina, toisena pääsiäispäivänä, varmistui kolme tartuntaa. Sunnuntaina tartuntoja tuli vain yksi. Lauantaina ja perjantaina tartuntoja oli kuusi kumpanakin päivänä. Kiirastorstaina tartuntoja oli seitsemän, kuten jo aiemmin uutisoitiin.

Koko viime viikon tartuntamäärä oli 33 koronatartuntaa.

– THL:n lukuja kun katsoo, niin tilanne on rauhoittumassa. Pääsiäisen vaikutus näkyy kuitenkin vasta viikon tai parin viiveellä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Rokotteita ei jaettu pääsiäisen pyhinä, mutta rokotukset jatkuvat taas keskiviikkona. Riskiryhmiin kuuluville 64-vuotiaille ja sitä nuoremmille on avattu lisää aikoja sähköiseen ajanvaraukseen tälle viikolle.

Kaikkia takaisinsoittoja ei ehditty tehdä viime viikolla, mutta niitä jatketaan tiistaina. Rokotusajan veddddddoi varata sähköisestä palvelusta, vaikka olisi jo soittanut ajanvarauspuhelimeen.

Tälle viikolle on saatu 2 127 rokoteannosta. Viime viikolla jaettiin 2 751 rokotetta.

– Viime viikko meni erittäin hyvin. Yhtään rokoteannosta ei mennyt hukkaan. Kotihoidon asukkaat on rokotettu ja tällä viikolla pääsemme rokottamaan vammaispalvelujen asukkaita.

– Suunnitelmissa on käynnistää kerran viikossa kiertävä mobiiliyksikkö, joka käy rokottamassa heitä, jotka eivät pääse liikkumaan Taidetehtaalle, Silvennoinen sanoo.

Kaikille tällä hetkellä rokotettaville ryhmille on vapaita aikoja.

Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä kaikki 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä sairautensa puolesta riskiryhmiin kuuluvat 50–64-vuotiaat. Lisäksi rokotuksen saavat sairautensa mukaan riskiryhmään 1 kuuluvat 16–49-vuotiaat sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 18–49-vuotiaat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut