Porvoolaisessa ryhmäkoti Päivänsäteessä koronatartuntoja – lähes koko henkilökunta määrätty karanteeniin

Porvoolaisessa ryhmäkodissa on todettu koronavirustartuntoja. Kuvituskuva. Arkisto/Tanja Kuisma

Kuntayhtymä Etevan ryhmäkoti Päivänsäteessä Porvoossa on todettu koronavirustartuntoja. Lähes koko ryhmäkodin henkilökunta on määrätty karanteeniin.

Sekä Eteva että Porvoon kaupunki tiedottivat tiistai-iltana, että koronavirustartunta on todettu kolmella henkilökunnan jäsenellä ja yhdellä asiakkaan omaisella. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat määränneet tartunnan saaneet eristykseen.

Ryhmäkodin asiakkaat ja lähes koko henkilökunta – yhteensä noin 20 henkilöä – ovat altistuneet tartunnalle, ja heidät määrätään karanteeniin.

Ryhmäkoti Päivänsäde tuottaa lyhytaikaisen asumisen palveluita ympärivuorokautisesti lapsille ja nuorille, jotka ovat pääsääntöisesti kehitysvammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia lapsia.

Yksikössä ei ole juuri tällä hetkellä asiakkaita lyhytaikaisessa hoidossa. Eteva ilmoittaa erikseen heti, kun toiminta käynnistyy uudelleen.

Altistuneiden asukkaiden omaisia on informoitu asiasta, ja terveydenhuoltoviranomaiset ovat altistuneisiin yhteydessä viimeistään keskiviikkona 7. huhtikuuta.

Koko henkilökunta on testattu, ja myös asiakkaat on ohjattu koronatestiin.

Tartunnat ovat kääntyneet Porvoossa hienoiseen laskuun. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 124,7 eli hieman alempi kuin edeltäneellä viikolla. Koronatestejä tehtiin viime viikolla 1 184. Tartunnanlähde jäljitettiin runsaassa 85 prosentissa.

– Meillä oli aika paljon tartuntoja pääsiäisen aikaan, mutta sen jälkeen oli hieman rauhallisempaa, kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kuvailee.

THL:n valtakunnallisten lukujen mukaan tautitapaukset ovat jonkin verran vähentyneet. Tapausten väheneminen ei kuitenkaan näy vielä samalla tavalla Porvoossa, ainakaan vielä.

– Tietenkin toivomme, että se alkaa näkyä tämän viikon aikana, mutta vielä on liian aikaista sanoa.

Silvennoinen arvioi, että Porvoossa tullaan tautitapauksissa aina jonkin verran jäljessä pääkaupunkiseutuun verrattuna, olivat tapaukset sitten lisääntymässä tai vähenemässä.

Kehitys näkyi esimerkiksi silloin, kun pääkaupunkiseudulla alkoi esiintyä virusmuunnosta.

– Kyllähän se tännekin tuli. Nyt tiedämme, että meillä koronapositiivisista testituloksista 80 prosenttia on brittivarianttia.

Eteläafrikkalaista muuntovirusta ei ole Silvennoisen mukaan Porvoossa tähän mennessä havaittu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut