Porvoossa vielä 300 koronarokotusaikaa vapaana tällä viikolla – ikäkriteereitä on muutettu

Vapaita aikoja vielä jäljellä. Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Tällä viikolla on edelleen noin 300 vapaata, sähköisesti varattavaa aikaa koronarokotukseen. Vapaita aikoja on Pfizer Biontech-rokotteelle.

Pfizerin rokotetta annetaan tänä vuonna 70 vuotta täyttäville sekä riskiryhmiin kuuluville 16–64-vuotiaille porvoolaisille. Ajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Porvoo jatkaa takaisinsoittoja niille porvoolaisille, jotka ovat soittaneet ajanvarauspuhelimeen. Heille voidaan tarjota aikoja tälle ja ensi viikolle.

– Voit varata ajan verkossa, vaikka olisit aiemmin jättänyt soittopyynnön ajanvarauspuhelimeen. Kun saat takaisinsoiton, ilmoita että olet jo varannut ajan, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo tiedotteessa.

65–69-vuotiaiden osalta ikäkriteerejä on muutettu niin, että alaikäraja määrittyy syntymävuoden, ei -päivän mukaan. Näin ollen kaikki vuosina 1952–1956 syntyneet kuuluvat tähän ikäryhmään.

Sen sijaan riskiryhmiin kuuluvien 16–18-vuotiaiden osalta alaikärajaksi katsotaan edelleen syntymäpäivä. Rokotettavan on siis oltava vähintään 16- tai 18-vuotias rokotushetkellä.

Astra Zeneca-rokotetta annetaan toistaiseksi vain 65–69-vuotiaille. THL:n tuoreen ohjeen mukaan Astra Zenecaa ei anneta 65 vuotta täyttäneelle, joka on sairastanut aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Porvoossa tähän ryhmään kuuluvalle henkilölle annetaan Pfizerin rokote.

Lue myös: Pääsiäisen koronasaldo oli Porvoossa parikymmentä uutta tartuntaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut