Porvoon VPK suuresta avustuksesta: "Olemme erittäin tyytyväisiä ja kiitollisia" – summa ei kuitenkaan riitä koko kattoremontin kustannukseen

Ann-Sofi Hedenstam on ollut VPK:n toiminnassa mukana 25 vuotta. Hän ilahtui kuullessaan, että kesällä eteen tulevaan kattoremonttiin saadaan avustusta. Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Porvoon palokunnantalo sai suurimman Kotiseutuliiton jakaman ja valtion myöntämän seurantalojen korjausavustuksen. Porvoon VPK:lla avustusta osattiin jo hieman odottaa, mutta varmuus asialle saatiin tiistaina.

– Olimme neuvotelleet Kotiseutuliiton kanssa summista. Pahin vaihtoehto oli, ettemme olisi saaneet mitään. Tästä olemme erittäin tyytyväisiä ja kiitollisia, että tällaisia avustuksia jaetaan, Porvoon VPK:n puheenjohtaja Tobias Lindroos sanoo.

87 000 euroa ei tule riittämään koko remontin kokonaiskustannuksiin, jotka ovat 205 000 euroa. Lindroosilla on toive, että ensi vuodelle saataisiin toinen avustus, tai yhdistys joutuu kaivamaan kuvettaan.

Lue myös: Porvoolainen arvorakennus sai isoimman potin – Uudellemaalle yli puoli miljoonaa euroa seurantalojen korjauksiin

Yhdistys ei aio pyytää avustuksia kaupungilta, vaan uskoo pärjäävänsä Kotiseutuliiton myöntämällä avustuksella.

Rahasummalla korjataan rakennuksen katto, tehdään yläpohjan tuuletus sekä parannetaan lämmöneristystä.

– Kun asunnosta on päässyt lämpöhukkaa, lämpö menee kattopelleille, jolloin se on sulanut ja jäätynyt. Sen vuoksi yhdessä kohtaa katosta alkoi tiputtaa vettä sisälle, Lindroos selventää.

Porvoon VPK:n naisosaston johtaja Ann-Sofi Hedenstam ilahtui kuullessaan avustuksesta, koska tiesi, että kattoremontti on tulossa kesällä. Vielä tarkkaa aikataulua remontille ei ole.

Yhteensä avustuksia saa Uudellamaalla tänä vuonna 23 hakijaa. Uudellemaalle jaettu avustussumma nousi selvästi edellisvuodesta. Koko maassa avustuksia myönnettiin 130 hakijalle. Hakemuksia tuli Sanna Käyhkön mukaan 209.

Seurantalojen korjausavustus on valtion määräraha, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Lue myös: Poikien rautalankaa, skumppaa ja vihreitä kuulia – 95-vuotias Ilma Berglöf sai nauttia merkkipäivästään Porvoon Palokunnantalolla

Avustukset

Summa nousi

Yhteensä avustuksia saa Uudellamaalla tänä vuonna 23 hakijaa.

Uudellemaalle jaettu avustussumma nousi selvästi edellisvuodesta.

Koko maassa avustuksia myönnettiin 130 hakijalle.

Hakemuksia tuli 209.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut