Porvoon kouluissa voi pian harrastaa monenlaista – pilotissa mukana kaksi koulua

Harrastamisen mallia laajennetaan syksyllä Porvoossa. Kuvituskuva. Arkisto/Heli Hyttinen

Porvooseen on kehitteillä oma harrastamisen malli, jossa seurat ja yhdistykset vetäisivät harrastusryhmiä koulupäivän yhteydessä.

Porvoon kaupungin sivistystoimi selvittää parhaillaan seurojen ja yhdistysten kiinnostusta olla mukana ensi lukuvuonna.

Tänä keväänä pilotissa on mukana Tolkkisten koulu ja Eklöfska skolan.

− Tällä hetkellä kartoitamme asiasta kiinnostuneita seuroja ja yhdistyksiä ja olemme pyytäneet heitä vastaamaan heille lähetettyyn kyselyyn 11. huhtikuuta mennessä, kertoo sivistystoimen kehittämispäällikkö Minna Öhman tiedotteessa.

– Vielä ei tarvitse sitoutua mihinkään, vaan haluamme tässä vaiheessa tietää kuinka moni on kiinnostunut yhteistyöstä, hän jatkaa.

Suomen harrastamisen mallin päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä kerran viikossa.

Porvoon kouluissa laajennetaan Suomen harrastamisen malli -pilottiprojektia ensi syksystä. Tarkoituksena on luoda lähitulevaisuudessa oma, laajempi Porvoon harrastamisen malli.

Harrastustoiminnan ohjaajana voi toimia kaupungin oma henkilöstö, seuran tai yhdistyksen ohjaaja sekä yksityinen toimija.

Lue myös: Joka viidenneltä koululaiselta puuttuu mieleinen harrastus

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut