Vapaapäivä tai virikeseteleitä ehdotetaan kaupungin henkilöstölle koronavuoden ponnistuksista

Koronavuosi on vaatinut venymistä kaupungin työntekijöiltä. Arkisto/Outi Paappanen

Raskas koronavuosi mullisti monella tavalla tekemistä ja nyt Porvoon kaupunki miettii, miten palkinta henkilöstöään.

Kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina kaupungin henkilöstön palkitsemista koronavuoden 2020 arvokkaasta työpanoksesta ja sitoutuneisuudesta.

– Viime vuosi oli Porvoon kaupungin henkilöstölle poikkeuksellinen ja kuormittava koronaepidemian vuoksi. Työn tekemisen tavat muuttuivat ja henkilöstöltä edellytettiin mukautuvaisuutta, joustavuutta ja valmiutta ottaa käyttöön uusia työvälineitä. Etätyöhön ja etäopetukseen siirtyminen, koronaepidemian ehkäisy- ja jäljitystyö, lisääntynyt varallaolotarve ja palveluiden siirtyminen etä- ja verkkopalveluiksi muuttivat työskentelyä ennen näkemättömällä tavalla, kuvaa henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari kaupungin tiedotteessa.

– Tästä kiitokseksi esitämme, että kaupungin henkilöstöä palkitaan antamalla kullekin yksi ylimääräinen vapaapäivä tai sadan euron arvosta virikeseteleitä, Kalliosaari jatkaa.

Kaupungilla on noin 3 600 työntekijää. Yhden ylimääräisen vapaapäivän laskennalliset kustannukset ovat noin 650 000 euroa.

Ylimääräinen vapaapäivä tai virikesetelit on tarkoitus antaa kaikille niille, joiden palvelussuhde on ollut voimassa yhtenä tai useampana jaksona yhteensä vähintään kuukauden ajan viime vuoden aikana, ja joiden palvelussuhde on voimassa 1.4.2021.

Vapaapäivän sijaan toimialojen ja liikelaitosten työntekijät saavat halutessaan valita 100 euron arvosta virikeseteleitä. Virikesetelit maksaa täysin työnantaja.

– Toivomme, että virikeseteleitä käytettäisiin erityisesti paikallisesti, kun liikunta- ja kulttuuritapahtumia jälleen on tarjolla, mutta toki ne käyvät maksuvälineenä valtakunnallisestikin, Kalliosaari kertoo.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palkitsemiskäytännöt poikkeavat hiukan muun henkilöstön palkitsemiskäytännöstä erilaisten työaikajärjestelyiden vuoksi. Pelastuslaitoksen henkilöstö palkitaan virikesetelein.

Joissain tehtävissä kustannus näkyy menetettynä työpanoksena ja yhdenkin päivän poissaoloa varten on palkattava ulkopuolinen sijainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut