Leijonilta jälleen 10 000 euroa jaettavaksi palveluseteleinä porvoolaisille lapsiperheille – "neuvoloiden terveydenhoitajilla mahdolisuus tarjota tukea"

Leijonien vuosikalenterin tuotto 10 000 euroa on jälleen lahjoitettu lapsi-ja perhepalveluihin jaettavaksi neuvoloiden kautta tarvitseviin lapsiperheisiin. arkisto/Outi Paappanen

Lions klubi Porvoo/Borgoensis on jälleen kerran luovuttanut kaupungin lapsi- ja perhepalveluille vuosikalentereidensa tuoton 10 000 euroa.

Lahjoitus on jo yli kymmenen vuoden ajan antanut porvoolaisille lapsiperheille konkreettista apua arkeen palveluseteleiden muodossa. Viime vuonna 2020 lahjoitus mahdollisti 200 euron palvelusetelin antamisen 50 lapsiperheelle esimerkiksi kotiavun tilaamiseksi.

Lapsi- ja perhepalveluiden päällikkö Eliisa Roineen mukaan lionsklubin tuki on erittäin arvokasta ja mieltä lämmittävää.

– Tuen avulla neuvoloiden terveydenhoitajilla on mahdollisuus tarjota tukea matalalla kynnyksellä, kun huomaavat erityisen kuormittuneen tilanteen lapsiperheessä, hän totesi luovutushetkessä leijonien edustajille.

Palvelusetelin myöntämisen yleisimmät syyt olivat viime vuonna vanhemman uupumus, pitkäaikainen sairaus, tukiverkoston puuttuminen, toinen vanhempi paljon poissa, yksinhuoltajuus, työttömyys, taloudellinen tilanne ja monilapsisuus.

Palveluseteli on Roineen mukaan auttanut ja tukenut perheitä arjen vaikeuksissa.

– Palvelusetelin saaneet ovat olleet kiitollisia avusta ja heitä ilahduttaa tieto siitä, että joku välittää ja ymmärtää lapsiperheiden kuormittavan elämäntilanteen. Konkreettinen apu auttaa jaksamaan eteenpäin.”

LC Porvoo/Borgoensis toteaa lehdistötiedotteessaan, että kaupunki tukee lapsiperheitä monipuolisesti.

– Meille on tärkeää, että perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset jakavat palvelusetelit harkinnanvaraisesti ja niille, jotka apua juuri hetkessä tarvitsevat. Työmme jatkuu!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut