Koronavuosi ei näkynyt Porvoon kaupungin sairauspoissaoloissa, koulutuksiin osallistui aiempaa useampi ja siihen on yksinkertainen syy

Koronapandemian seurauksena moni kaupungin työntekijä siirtyi etätyöhön. Kuvituskuva Arkisto / Mete Sasioglu

Koronapandemia ei lisännyt Porvoon kaupungin henkilöstömäärää, henkilöstönsairauspoissaoloja eikä ylitöitä, kaupungin viime vuoden henkilöstöraportti kertoo.

Koronapandemia ja sen leviämisen ehkäiseminen näkyi raportin mukaan kaupungin toimialoilla hyvin eri lailla. Joidenkin työtaakka kasvoi, joillain työ väheni tai lakkasi kokonaan, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Epidemian jatkuessa palvelutarjontaa on pyritty kaupungin mukaan normalisoimaan ja digitaalisten palvelujen määrää on lisätty.

− Suuret muutokset ovat aina kuormittavia henkilöstön kannalta, johtuvat ne sitten työmäärän lisääntymisestä tai työmäärän huomattavasta supistumisesta. Tämä ei kuitenkaan näy sairauspoissaolojen määrän kasvuna, toteaa henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari.

Tarkemmat arviot koronaepidemian vaikutuksista työhyvinvointiin tai terveysperusteisiin poissaoloihin voidaan kuitenkin tehdä vasta myöhemmin.

Kaupungin henkilöstömäärä on vähentynyt yhteensä kymmenellä palvelussuhteella edelliseen vuoteen verrattuna. Vakituiset palvelussuhteet ovat lisääntyneet 50:llä ja määräaikaisten palvelussuhteiden määrä on vähentynyt 60:lla palvelussuhteella, kun määräaikaisia palvelussuhteita on vakinaistettu. Työhön käytetty aika on lisääntynyt, kun sairauspoissaolot ja koulutuspoissaolot ovat vähentyneet.

Maksettujen yli- ja lisätöiden määrä on vähentynyt 15 prosenttia. Tämä johtuu raportin mukaan pääasiassa lumettomasta talvesta, mutta myös siitä, että koronaepidemian johdosta ei ole tehty laajasti rahana maksettavaa lisä- ja ylityötä.

Maksettujen palkkojen määrä on kasvanut, koska kilpailukykysopimukseen liittynyt 30 prosentin lomarahavähennys poistui vuonna 2020.

Lähikoulutusten lakattua lähes kokonaan on koulutuspäivien lukumäärä laskenut lähes 29 prosenttia. Koulutuksiin on kuitenkin osallistunut aiempaa useampi työntekijä, kun kokonaisten koulutuspäivien sijaan on tullut mahdollisuus osallistua koulutuksiin etänä ja osa koulutuksista on pidetty lyhyinä webinaareina.

Työsuojelun kannalta henkilöstön suojautumistarvetta ja työnantajan tarjoamia suojavarusteita on arvioitu säännöllisesti vuoden aikana.

Poikkeuksellinen tilanne ja laajamittainen etätyö on haastanut työhyvinvointi- ja työkykyjohtamista ja myös muuttanut johtamiskäytäntöjä ja työyhteisöviestintää. Tiedon tarve on kaupungin tiedotteen mukaan näkynyt niin, että infotilaisuuksien osallistujamäärät ovat moninkertaistuneet ja kaupungin sisäisen uutiskirjeen lukijamäärä on lisääntynyt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut