Virkistysalueyhdistys suunnittelee lisää parkkipaikkoja Porvoon Varlaxuddeniin – Retkeilyetiketti tutuksi uusin keinoin

Virkistysalueyhdistys yrittää tavoittaa uudet vierailijat tehostamalla tiedotusta pelisäännöistä, kuten tulenteosta. Arkisto/Anton Soinne

Marita itävuori

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksessä ollaan tietoisia emäsalolaisten huolista ja ratkaisuja etsitään.

– Kysymys on monimutkainen, koska virkistysalueille johtaa yleinen tie perille saakka, yhdistyksen erikoissuunnittelija Silva Sallamaa sanoo.

Sallamaan mukaan enemmistö kävijöistä suuntaa Varlaxuddeniin. Yhdistys onkin kehittämässä aluetta viime vuonna valmistuneen käyttö- ja hoitosuunnitelman mukaan. Tarkoituksena on laajentaa Varlaxuddenin paikoitusaluetta, jonne mahtuu tällä hetkellä alle 20 autoa. Paikoitusalueelle on tarkoitus saada lisää parkkipaikkoja muun muassa muotoilemalla erikoisen mallinen paikoitusalue uudelleen. Lisäksi tulossa on uusi, 20 paikan paikoitusalue.

– Paikoitusalueen kapasiteettia lisätään, koska paikka on suosittu ympäri vuoden.

Maastossa suunnitelmia tarkennetaan kevään aikana.

Liikenteeseen puuttuminen on Sallamaan mukaan vaikeampaa. Yhdistys on siksi lisännyt kohteen tietoihin nettisivuillaan tiedon, jossa toivotaan kävijöiden noudattavan nopeusrajoituksia ja huomioimaan kapean tien.

Ensi viikolla yhdistyksen sivusto uudistuu.

– Pelisäännöt eivät välttämättä ole tuttuja uusille käyttäjille.

Uusilla nettisivuilla esimerkiksi ponnahdusikkuna voimassa olevasta metsäpalovaroituksesta tulee heti näkyville.

Yhdistys pyrkii myös houkuttelemaan kävijöitä muualle kuin tutuimmille virkistysalueille.

– Varlaxudden on vanhastaan suosittu kohde ja ongelma on, että ihmiset menevät tunnettuihin kohteisiin. Käyttöpainetta jaetaan koontisivustolla, niin että ihmiset löytäisivät myös uusia, mielenkiintoisia paikkoja.

Yhdistys alkaa jatkossa paineen tasaamiseksi viestiä myös Helsingin, Espoon, Vantaan, Kirkkonummen, Sipoon, Vihdin ja Metsähallituksen kohteista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut