Odotettu Clean World Porvoo -tapahtuma saa jatkoa syyskuussa

Sisäministeri Maria Ohisalo siivosi Porvoo siistiksi -tapahtumassa viime syksynä. Tapahtuma oli osa Clean World Porvoo -ympäristöfoorumia, joka järjestetään taas ensi syksynä. Toni Degerlund

Sanomalehti Uusimaa järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa jo toisen kerran Clean World Porvoo -tapahtuman. Kestävän kehityksen foorumin nimi on nyt ytimekkäästi CWP 2021.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Porvoon kaupunki, ja tapahtuman yrityskumppaneiden haku on parhaillaan käynnissä.

Tapahtuman tuottajana toimii Ella Heimonen Yritysviestintä Informista.

Heimosen mukaan viime vuoden tapahtuma oli menestys, vaikka koronan vuoksi ajankohta siirtyi keväältä syksylle ja livetapahtuma muuttui virtuaalitapahtumaksi.

– Tapahtumaa seurasi verkossa yli 400 osallistujaa, ja tapahtuman tallenteen katsoi 600 henkilöä, joten tapahtuman sisältöä seurasi yli tuhat henkilöä, iloitsee Heimonen.

– Myös palautteet olivat tavattoman positiivisia. Niissä kiiteltiin ohjelman tasoa ja sitä, miten tapahtuma nostaa esiin ja voi vahvistaa Porvoon roolia ilmastotyön edelläkävijänä ja innovaatioalustana uusille ideoille ja teoille, Heimonen kertoo.

Porvoon kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinnan mukaan Porvoon kaupunki on mielellään mukana yhteistyökumppanina tapahtumassa, joka tukee suoraan kaupungin strategiaa.

– Toisaalta tuemme myös mielellämme kaupungin tapahtumatarjontaa, Päivärinta sanoo.

Porvoon tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Porvoo on linjannut, että se luo kaavoituksen avulla tiivistä ja energiatehokasta yhdyskuntaa ja edistää rakennusten elinkaaritehokkuutta ja niiden omaa energiantuotantoa sekä uusiutuvan energian hyödyntämistä. Porvoo on myös profiloitunut kestävän liikkumisen kaupunkina.

Päivärinnan mukaan tarkoitus oli, että CWP -tapahtuman yhteydessä viime vuonna järjestetty Porvoo siistiksi -tapahtuma olisi jo saanut jatkoa.

– Ajatuksena oli järjestää siivoustempaus keväällä ja syksyllä 2–3 asuinalueella, mutta näin koronan varjossa tempauksia ei olla otettu työn alle. Toivottavasti saamme syksyllä tempauksen pystyyn Clean World -tapahtuman yhteyteen, Päivärinta sanoo.

CWP 2021 järjestetään 7. syyskuuta Haaga-Helian Porvoon Campuksen tiloissa. Jos pandemiatilanne sen sallii, myös yleisö pääsee paikan päälle osallistumaan virtuaalisen osallistumisen lisäksi. Viime vuoden tapaan virtuaaliyleisöllä on mahdollisuus lähettää kysymyksiä keskustelijoille.

Tapahtuman ohjelma tarkentuu lähiviikkojen aikana. Aihepiirejä ovat muun muassa puhdas energiantuotanto ja -järjestelmät, kestävä liikkuminen ja kiertotalouden ratkaisut. Tapahtuma tukee kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista ja hiilineutraali Porvoo 2030 -strategian toteuttamista.

– Tänä vuonna pyrimme tuomaan nuorten äänen vahvemmin esille myös tapahtuman sisältöihin, tapahtuman tuottaja Ella Heimonen kertoo.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet astuivat voimaan vuonna 2016. Ne tähtäävät globaaliin muutokseen ja siihen, että ihmisten hyvinvointi ja ihmisoikeudet, taloudellinen vauraus ja yhteiskuntien vakaus turvataan ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Tavoitteiden toteutumiseen tarvitaan niin valtioita, päättäjiä kuin kansalaisiakin.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut