Iso määrä lapsia ja aikuisia karanteeniin päiväkodissa altistumisten vuoksi – Johtokuntaryhmä päätti maskipakosta

Altistuneet ohjattiin koronatestiin. Kuvituskuva. Arkisto/Katja Luoma

Anniina Virtanen

Päiväkoti Karpalossa Askolassa on todettu yksi koronavirustartunta torstai-iltana. Altistuneita on yhteensä 15, joista kolme on aikuisia ja loput lapsia.

Askolan päiväkoti Karpalossa toinenkin tartunta ja lisää altistuneita

Terveystoimen tartunnanjäljittäjät ovat altistuneisiin yhteydessä. Karanteeni tulee kestämään 20. huhtikuuta saakka.

– Siellä on jokunen altistuneen ryhmän lapsi, jotka eivät olleet päivähoidossa alkuviikosta. Nämä muutamat saamme siirrettyä toiseen hoitoryhmään, Askolan vt kunnanjohtaja Tuija Saloranta kertoo.

Hänen mukaansa kaikki vanhemmat, joihin oltiin yhteydessä jo heti torstaina illalla, saivat pidettyä lapset omaehtoisesti kotona perjantaina.

– Se auttaa siihen, ettei virus leviäisi enempää, Saloranta kiittelee.

Lue myös: Askolalaisessa päiväkodissa on todettu joukkoaltistuminen koronalle – jäljitys altistuneista käynnissä

Askolan johtoryhmä on päättänyt, että edellytetään kasvomaskia varhaiskasvatuksen ja koulutuspalveluiden henkilökunnalta ja muilta tiloissa työskenteleviltä. Myös vierailijoilla on oltava maskit. Muita uusia ohjeistuksia ei tehty.

Karpalossa on lapsia kaikkiaan noin 80 esikoululaiset mukaan lukien. Henkilöstöä on 14. Päiväkodissa on kolme lapsiryhmää ja loput on esikoululaisia.

Saloranta ei muista, että päiväkodissa olisi aiemmin ollut vastaavaa joukkoaltistumista. Ennen hiihtolomaviikkoa Askolan koulun yksi luokka, 20 oppilasta ja opettaja joutuivat karanteeniin alistumisten vuoksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut