Porvoon yläkoulut ja lukiot siirtyvät osittaiseen lähiopetukseen – oppilaat tarvitsevat tukea opintojen loppuun saattamisessa

Porvoon yläkoulut ja lukiot siirtyvät osittaiseen lähiopetukseen. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Porvoon yläkoulut ja lukiot siirtyvät osittaiseen lähiopetukseen maanantaina 12. huhtikuuta. Porvoon kaupunginhallitus päätti yläkoulujen opetuksesta ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina.

Oppilaat ovat siis vuorotellen etäopetuksessa ja lähiopetuksessa. Koulutusjohtajat tekivät samansisältöisen päätöksen myös lukioiden osalta.

Yläkouluissa 9.-luokkalaiset siirtyvät kokonaan lähiopetukseen maanantaina 12. huhtikuuta. 7- ja 8.-luokkalaiset siirtyvät sen sijaan vuorotellen osittaiseen lähiopetukseen 12.–25. huhtikuuta.

8.-luokkalaiset ovat etäopetuksessa 12.–18. huhtikuuta, ja 7.-luokkalaiset ovat puolestaan etäopetuksessa 19.–25. huhtikuuta. Muilta osin opetus järjestetään lähiopetuksena.

Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet kuitenkin turvataan edelleen. Lähiopetusta tarjotaan muun muassa erityisopetuksessa oleville sekä yksilöllistä tukea eri syistä tarvitseville opiskelijoille.

– 9.-luokkalaiset ovat päättämässä peruskouluaan, ja he saavat pian päättötodistuksen. Seuraavien kahdeksan viikon aikana pitää tehdä loppuarviointeja, sivistysjohtaja Sari Gustafsson kertoo tiedotteessa.

Hän sanoo, että oppilaat tarvitsevat tukea opintojen loppuun saattamisessa sekä myös ohjausta jatko-opintoihin.

– 9.-luokkalaiset kuuluvat jo laajennetun oppivelvollisuudenpiiriin, ja heille tulee varmistaa turvallinen ja toimiva jatko-opintopolku yhdessä 2. asteen oppilaitosten kanssa, Gustafsson toteaa.

Lukioiden opiskelijat siirtyvät osittain lähiopetukseen siten, että yksi vuosikurssi on lähiopetuksessa viikko kerrallaan 12.4.–9.5.2021 välisenä aikana. Lähiopetusta tarjotaan lisäksi erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

– On erittäin tärkeää, että kouluissa noudatetaan huolellisesti koronaan liittyviä terveysturvallisuusohjeita turvavälien, hygienian ja kasvomaskien käytön osalta, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofien Silvennoinen painottaa tiedotteessa.

Kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa, että Porvoossa arvioidaan koronatilanteen kehittymistä tiiviisti.

– Palaamme kokonaan lähiopetukseen niin pian kuin mahdollista, mutta jos koronatilanne pahenee, voimme myös joutua palaamaan uudelleen laajemmin etäopetukseen, hän sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Abit olivat erityisen vastuullisia kirjoitusten lähestyessä – ”Koronan takia ei kenenkään valmistuminen lykkääntynyt”

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on suositellut etäopetusta niille oppilaitoksille, joilla vuorottelumalliin siirtyminen ei ole mahdollista alueen epidemiatilanteen vuoksi.

Myös Porvoon kaupungin terveysviranomainen toteaa asiantuntijalausunnossaan, että koulutilojen osittainen sulkeminen on edelleen välttämättömänä koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi.

Lausunnon mukaan Porvoo on edelleen koronavirusepidemian vakavassa leviämisvaiheessa, eikä tilanne ole parantunut merkittävästi, vaikka ilmaantuvuusluku onkin laskenut lievästi.

Ilmaantuvuusluku on nyt noin 125. Vallitseva virusmuunnos tarttuu lisäksi huomattavasti helpommin myös lapsiin ja nuoriin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut