Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perjantaina Porvoossa todettiin vain yksi koronavirustartunta, tautitilanne on silti vakava ja ilmaantuvusluvun pitäisi laskea – vapaat rokotusajat täyttyivät

Yläkoulut ja lukiot siirtyvät osittain lähiopetukseen ensi maanantaina 12. huhtikuuta.

Kaupungin terveysviranomaisten mukaan koulutilat on välttämätöntä pitää osittain suljettuina korona-epidemian leviämisen estämiseksi.

Porvoo on yhä epidemian vakavassa leviämisvaiheessa. Tilanne ei ole parantunut merkittävästi, ilmaantuvuusluku on nyt 125. Luku on kuitenkin lievässä laskussa.

– Porvoon ilmaantuvuusluku on alle maan keskiarvon ja Uudellamaalla ilmaantuvuus on yli 200. Arvioimme jatkuvasti kokonaistilannetta. Esimerkiksi ilmaantuvuusluvun pitäisi Porvoossa olla kuitenkin alempi, ennen kuin kaupungin sote-palvelujen avaamista voidaan miettiä, sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Uusia tartuntoja varmistui perjantaina alkuiltaan mennessä yksi. Tällä viikolla tartuntoja on todettu yhteensä 19.

Koronarokotukset ovat edenneet hyvin. Perjantaina porvoolaisista oli saanut koronarokotuksen 23,6 prosenttia.

Koronarokotteita ei mene roskiin.

Ann-Sofie Silvennoinen, sote-johtaja

Torstaina avoinna olleet rokotusajat täyttyivät perjantaiaamuun mennessä. Tällä hetkellä koronarokotetaan rokotusvuorossa olevia yli 70-vuotiaita sekä riskiryhmiin kuuluvia.

Ensi viikolla varattavana on noin 900 rokotusaikaa Pfizerin ja Astra Zenecan rokotteille.

Silvennoinen vakuuttaa, että Porvoossa koronarokotteita ei mene roskiin.

– Meillä on aina suunnitelma B ja suunnitelma C.

Yläkouluissa 9-luokkalaiset siirtyvät lähiopetukseen kokonaan, 7- ja 8-luokkalaiset siirtyvät vuorotellen osittaiseen lähiopetukseen 25. huhtikuuta saakka.

Lähiopetusta tarjotaan kuitenkin muun muassa erityisopetuksessa oleville sekä sellaisille opiskelijoille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea eri syistä.

9-luokkalaiset ovat päättämässä peruskoulua ja loppuarvioinnit on tehtävä seuraavien kahdeksan viikon aikana. Oppilaat tarvitsevat tukea opintojen loppuun saattamisessa sekä ohjausta jatko-opintoihin.

Lukioissa yksi vuosikurssi on lähiopetuksessa viikko kerrallaan 12.4.- 9.5. Lisäksi erityistä tukea kaipaaville opiskelijoille on tarjolla lähiopetusta.

Lähiopetukseen palataan kokonaan niin pian kuin mahdollista. Etäopetukseen saatetaan joutua palaamaan jos tilanne pahenee.