Askolan päiväkoti Karpalossa toinenkin tartunta ja lisää altistuneita

Askolan johtoryhmä on päättänyt, että varhaiskasvatuksen ja koulutuspalveluiden henkilökunnalta ja muilta tiloissa työskenteleviltä edellytetään kasvomaskin käyttöä. Myös vierailijoilta edellytetään maskia. Katja Juurikko

Päiväkoti Karpalossa Askolassa on todettu jo toinen koronavirustartunta. Päiväkodissa todettiin edellinen tartunta viime torstaina. Altistuneita oli tuolloin 15. Nyt altistuneita on 21.

– Torstain tartunnalle altistuneiden joukossa oli henkilö, jonka koronatestitulos oli positiivinen, vaikka mitään oireita ei ollut, kertoo vt. kunnanjohtaja Tuija Saloranta.

Iso määrä lapsia ja aikuisia karanteeniin päiväkodissa altistumisten vuoksi – Johtokuntaryhmä päätti maskipakosta

Päiväkotia ei suljeta kokonaan, vaan se toimii nyt vajailla ryhmillä. Salorannan mukaan päiväkodin johto on ollut yhteydessä koteihin ja tiedustellut, josko lapsi voisi olla lähipäivät kotihoidossa.

– Jouduimme nyt pyytämään lasten vanhemmilta apua. Täytyy sanoa, että hienosti on tullut päiväkodin johdolle jo vastauksia, vaikka on sunnuntai, Saloranta kertoo.

– Henkilökuntaa on kuitenkin sen verran, että pystymme järjestämään niille lapsille hoitomahdollisuuden, jotka eivät voi jäädä kotiin.

Osa altistuneiden koronatestituloksista ei ollut vielä selvillä sunnuntaina illalla.

Päiväkodissa altistuneilla on eri pituisia karanteenijaksoja, jotka päättyvät 20.–22. huhtikuuta.

– Jospa pääsisimme sitten kahden viikon päästä jatkamaan päiväkodin toimintaa normaalisti, Saloranta toteaa.

Karpalossa on lapsia kaikkiaan noin 80 esikoululaiset mukaan lukien. Henkilöstöä on 14. Päiväkodissa on kolme lapsiryhmää ja loput on esikoululaisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut