Kadut täyttyvät musiikista heinäkuisina arkipäivinä – kaupunki tarjoaa töitä nuorille kesämuusikoille

Porvoon kaupunki hakee parhaillaan 16–23-vuotiaita nuoria muusikoita mukaan kesäkulttuuriprojektiin, jolla on tarkoitus täyttää kaupungin äänimaailma ja katukuva elävällä musiikilla. Samalla kaupunki tukee nuoria soittajia.

Hakijoista valitaan mukaan kolme kokoonpanoa. Esiintymispäiviä on luvassa heinäkuun aikana yhteensä 12 ja kullekin esiintyjälle maksetaan 600 euron palkkio.

Kesämusiikin lähettiläät liikkuvat kaupungin keskustassa heinäkuun aikana maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, neljän tunnin ajan kerrallaan. Ensimmäistä kertaa muusikot lähtevät liikkeelle maanantaina 5. heinäkuuta.

– Tämä on aivan uudenlainen kokeilu. Idea syntyi koronatilanteen myötä, poikkeusolot ovat antaneet meille mahdollisuuden katsoa toimintamme sisältöä ja tapahtumia uusista näkökulmista ja miettiä uusia tapoja toimia, kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.

Weissman toteaa, että kesäprojektissa yhdistyy useampikin tavoite.

– Nuorilla muusikoilla ei ole koronan vuoksi juurikaan ollut esiintymismahdollisuuksia, joten haluamme tukea heitä. Halusimme myös saada kaupunkikuvaan vähän jotain uutta ja erilaista. Musiikki tuo kivaa pöhinää kaduille.

Halusimme tuoda leppoisaa iloa tavalliseen arkeen.

Mukaan voi hakea joko soolo- tai duokokoonpanoilla.

– Tyyli on vapaa ja toivomme, että saamme mukaan kirjavan joukon nuoria muusikoita. Yksi kriteeri kuitenkin on, että soittimen ja esiintymisen täytyy olla sen verran mobiilia, että pystyy liikkumaan ja vaihtamaan esiintymispaikkaa, Weissman sanoo.

Esiintymispaikkoja on kolmella eri alueella yhteensä yhdeksän.

– Muusikot kiertävät näillä paikoilla ja vaihtavat alueita keskenään viikoittain. Emme tiedota tiettyä aikaa tai paikkaa esiintymiselle, vaan tarkoitus on, että liikkuva musiikki täyttää kaupungin, Weissman kertoo.

Musiikkia kuullaan muun muassa puistoissa, toreilla, vierasvenesatamassa, Taidetehtaan aukiolla ja Maarissa.

Muusikot kiertävät alueilla kello 12 ja 16 välillä.

– Koska kesän koronatilannetta on vaikea ennustaa, olemme lähtökohtaisesti päättäneet välttää massoja. Siksi esimerkiksi Raatihuoneentorilla tai vanhassa kaupungissa ei ole esiintymispaikkoja, vaan esiintyjät pysyttelevät alueilla, missä ihmisiä on hiukan väljemmin, Weissman sanoo.

Esiintymispäiviksi valikoituivat arkipäivät käytännön syistä.

– Viikonloppuisin kaupungissa voi olla muitakin tapahtumia. Halusimme tuoda leppoisaa iloa tavalliseen arkeen.

Weissman toivoo kesämuusikon pestiä hakevilta rohkeaa luonnetta ja asennetta.

– Pitää pystyä heittäytymään. Sen sijaan omia kappaleita ei tarvitse olla, vaan voi soittaa vapaasti mitä vain musiikkia, Weissman sanoo.

Kesämusiikkia Porvoossa järjestävät kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoonseudun musiikkiopisto yhteistyössä Taidetehtaan säätiön kanssa. Projekti on osa Porvoon 675-juhlavuoden ohjelmaa.

Hae mukaan!

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 6.5. kello 15 mennessä sähköpostitse: musiikkiopisto@porvoo.fi. Laita aiheeksi Kesämusiikkia Porvoossa. Kerro, miksi haet mukaan projektiin ja lisää hakemukseen lyhyt kuvaus kokoonpanosta ja materiaalia musiikista eli videolinkki tai äänitiedosto.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut