Näköislehdessä tänään: Doulan läsnäolo lyhentää synnytyksen kestoa ja vähentää kipulääkkeiden tarvetta

Hyvinvointi: Johanna Lempisen, 31, synnytys on vasta syksyllä, mutta hän on jo etsinyt doulan eli synnytystukihenkilön. Tutkimusten mukaan doulan läsnäolo muun muassa lisää normaalin alatiesynnytyksen todennäköisyyttä, lyhentää synnytyksen kestoa, vähentää lääkkeellistä kivunlievitystä, imukuppi- tai pihtiavustuksia ja keisarileikkauksia, parantaa synnytyskokemusta aja vähentää matalia Apgarin pisteitä saavien vastasyntyneiden määrää.

Tiede: Väitöskirjatutkija ja elokuvakäsikirjoittaja Mika Rantonen, 40, taistelee haitallisia stereotypioita vastaan. Hän välttää itse kliseiden kierrätystä ja toivoo, että ihmiset katsoisivat elokuvia valppaina.

Ajassa: Kuolevaa voidaan hoitaa myös kotona. Sairaanhoitaja Greta Lasila kertoo, että kuolevien ja heidän omaistensa kanssa keskustellaan muun muassa jälkeläisistä ja matkamuistoista.

Ajassa: Futuristisen näköinen vempele puhdistaa Espoon katuja hiekasta. Kyseessä on ensimmäinen lakaisukonerobotti. Tulevaisuudessa se voi ehkä kulkea automaattisesti itsekseen, mutta toistaiseksi laki vaatii ihmisvalvonnan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut