Koronarokotukset perusterveille yli 60-vuotiaille alkavat Porvoossa – rokote on tässä vaiheessa Pfizer Biontech

Yli 60-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Porvoossa. Kuvituskuva odotustilasta rokotuksen jälkeen. Tanja Kuisma

Porvoossa koronarokotuksia annetaan torstaista 15. huhtikuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1957–1961-syntyneille, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Rokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 14. huhtikuuta kello 10. Rokotusaikoja on aluksi torstaille, perjantaille ja maanantaille, ja uusia aikoja tälle ryhmälle avataan viikoittain.

Rokotteena on tässä vaiheessa Pfizer Biontech.

– HUS-alueella on aloitettu perusterveiden yli 60-vuotiaiden rokotukset, joten aloitamme myös Porvoossa. Kun avaamme rokotusaikoja uudelle ikäryhmälle, varmistamme koko ajan, että riskiryhmille ja muille ikäryhmille on tarjolla riittävästi vapaita rokotusaikoja, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Ensimmäiset rokotusajat eivät kehittämisjohtaja Katja Blombergin mukaan riitä koko ikäryhmälle, mutta aikoja avataan lisää lähiviikkoina.

– Suosittelemme sähköistä ajanvarausta. Jos siellä ei näy vapaita aikoja, aikaa ei saa nopeammin puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalvelu on ensisijaisesti heitä varten, jotka eivät voi käyttää sähköistä palvelua, Blomberg kertoo.

Ajankohtaisissa käynnissä olevissa rokotuksissa ovat tällä hetkellä vuonna 1951 tai aikaisemmin syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat, joiden rokote on Pfizer Biontech.

Vuosina 1952–1956 syntyneet eli 65–69-vuotiaat saavat Astra Zenecaa, mutta aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian sairastaneet saavat Pfizer Biontech-rokotteen.

Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 18–64-vuotiaat saavat myös Pfizer Biontech -rokotteen. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut