Keskiviikkona viisi uutta koronatartuntaa, rokotukset etenevät hyvin

Porvoossa todettiin keskiviikkona viisi uutta koronavirustartuntaa. Näistä yksi oli Peipon koulussa, jossa todettiin tartunta myös tiistaina.

– Siellä on nyt aika paljon altistuneita. Tiistaina karanteeniin laitettiin 17 henkilöä ja keskiviikkona altistuneita tuli 13 lisää, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Rehtori on tiedottanut asiasta altistuneille ja heidän huoltajilleen. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, kontaktia tartunnan saaneeseen ei ole ollut. Koulun tiloissa on tehty tehostettu siivous ja koulutyö jatkuu muilta osin normaalisti lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

Tiistain tartuntaluku nousi seitsemään vielä myöhään illalla. Näin ollen kokonaisluku oli sama kuin maanantaina.

– Olemme kuitenkin luottavaisia, että menemme rauhallisempaan suuntaan, pienellä viiveellä pääkaupunkiseudun perässä. Liikaa ei voi kuitenkaan korostaa, miten tärkeää edelleen on käyttää maskia ja noudattaa kaikkia turvaohjeita, Silvennoinen sanoo.

Rokotukset etenevät Porvoossa hyvin. Keskiviikkoon mennessä koronavirusrokotteen on saanut 13 258 porvoolaista. Yli 80-vuotiaista on rokotettu 88,8 prosenttia, 75–79-vuotiaista 85,5 prosenttia ja 70–74-vuotiaista rokotteen on saanut jo 87,8 prosenttia.

– Tällä hetkellä annetaan noin 2500 rokotetta viikossa, Silvennoinen sanoo.

Yli 60-vuotiaiden rokotukset alkavat torstaina, ajanvaraus käynnistyi keskiviikkona. Perusterveiden, vuosina 1957–1961 syntyneiden rokotteena on Pfizer Biontech.

– Ajanvarauksessa on ollut vilkasta. Myös muiden ikäryhmien rokotusajat menevät nyt hyvin eikä Astra Zenecaakaan pelätä enää niin paljon. Viime päivinä on tullut vain yksittäisiä peruutuksia, Silvennoinen sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut