Pyöreitä täyttävä Tommy Hellsten saa oman tv-ohjelman ja julkaisee myös kirjan – "Alussa olin myös kauhuissani"

Tommy Hellsten viettää tänä vuonna erityistä juhlavuotta, johon sisältyy 70-vuotisjuhla, oma tv-sarja ja uusi kirja. Outi Paappanen

Anniina Virtanen

Porvoolainen terapeutti ja kirjailija Tommy Hellsten saa oman televisiosarjansa AlfaTV:lle. Tommy Hellsten on suomalainen teologi, terapeutti, luennoitsija, kouluttaja ja kirjailija.

– Oma tv-ohjelma on ollut unelmani jo vuosia. Olen syvästi kiitollinen siitä, että se nyt toteutuu. Alussa olin myös kauhuissani: osaanko, riitänkö, uskallanko vain olla oma itseni yrittämättä mitään? Nyt se pelko on selätetty ja huomaan jotenkin viihtyväni uudessa roolissani, sanoo Tommy Hellsten tiedotteessa.

Läsnä -sarjan ensimmäinen jakso nähdään kanavalla keskiviikkona 5. toukokuuta kello 18. Sarjan ensimmäinen vieras on kirjailija Eija-Riitta Korhola, joka oli Euroopan parlamentin jäsenenä vuosina 1999–2014.

Sarjassa vierailee myös muun muassa mediapersoona Jari Sarasvuo, MTV:n uutisankkuri ja kirjailija Keijo Leppänen ja artisti Laura Voutilainen.

Tommy Hellsten keskustelee sarjassaan harvemmin muissa medioissa esiintyvien vieraiden kanssa. Hän halusi ohjelmaan henkilöitä, jotka kykenevät syvempään ajatteluun ja keskusteluun kuin perinteisessä viihdeohjelmassa.

Moni vieraista kertoi Tommylle kieltäytyvänsä nykyään julkisista esiintymisistä mediassa, tiedotteessa kerrotaan. He lähtivät kuitenkin mukaan kuultuaan mistä siinä on kyse ja kokivat, että tällaisella konseptilla on merkitystä. Vieraista jokainen on lukenut Hellstenin kirjoja ja tuntevat hänen ajatteluaan.

– Tavoittelen ohjelmalta ennen kaikkea syvyyttä, haavoittuvuutta ja aitoa ihmisyyttä sekä teeskentelemättömyyttä, sanoo Hellsten.

Hellsten toteaa myös, että pandemian aikana meille varsin vahvasti tarjotaan mahdollisuutta pysähtyä, hidastaa ja hiljentyä syvempien arvojen ääreen. Nyt on oikea hetki kysyä, mitä me ihmisinä aidosti tarvitsemme, sekä yksilöinä että kulttuurina.

Kuluva vuosi on Hellstenille juhlavuosi monella tapaa. Syksyllä 70 vuotta täyttävä Hellsten julkaisee myös uusimman kirjansa, Kirjapajan kustantaman Virtahepo makuuhuoneessa, miksi rakastaa voi vain vapaudessa.

Parisuhde tarjoaa Hellstenin mukaan puitteet inhimilliselle kasvulle ja tietoiseksi tulemisen mahdollisuudelle. Kirja ei sisällä parisuhdeohjeita, vaan pyrkii synnyttämään uutta tietoisuutta.

– Kun tietoisuus syvenee, elämäämme kahlitsevat sisäiset taakat ja käyttäytymismallit tulevat näkyviksi ja arvomme muuttuvat. Silloin käyttäytymisemmekin voi muuttua ja sen myötä elämä kokonaisuudessaan. Muutos tapahtuu aina sisältä käsin, tiedotteessa esitellään.

Hän kertoo teoksessa myös itseään kohdanneesta rakkaan puolison menetyksestä ja siitä miten suru on muuttanut luonnettaan.

– Tuskan tilalle tuli pehmeä kiitollisuus ja kaipaus, Hellsten sanoo.

Hellstenin aiempia kirjojaan ovat muun muassa Virtahepo olohuoneessa (1991), Saat sen mistä luovut (2000) ja Enää en pelkää (2019).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut