Porvoon 120 kaupunkipyörää ovat nyt käytössä – niitä on kohdeltu hyvin

Yksi Porvoon käytetyimmistä kaupunkipyöräpysäkeistä on linja-autoaseman vieressä. Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

Kevään ja kesän merkki: suositut kaupunkipyörät ovat tulleet katukuvaan. Pyöräoperaattori Kaakau toi pyörät liikenteeseen Porvooseen ensimmäisten kaupunkien joukossa alkuviikosta.

Pyöriä on nyt käytössä parikymmentä enemmän kuin viime kaudella eli 120, mikä on tuplamäärä ensimmäiseen kokeiluvuoteen verrattuna. Pyöräasemia on ainakin alkuun saman verran kuin edelliskesänä eli runsaat 30.

– Kauden alkuun ei ole tehty uusia pysäkkejä. Koska pyörämäärä kasvoi, jossain vaiheessa alkukesää pystymme parantamaan ja tiivistämään nykyistä verkostoa asukaspalautteen perusteella, Kaakaun toimitusjohtaja Aleksanteri Repo kertoo.

– Suomalaiset keskikokoiset kaupungit ovat lähiökeskeisiä. Unelmajärjestelmä olisi, että koko kaupunki olisi peitetty samalla tavoin kuin keskusta niin, että palvelu olisi koko ajan muutaman sadan metrin päässä. Koska on myös maantieteellisesti laajoja pientaloalueita, se ei asukasmäärien perusteella ole järkevää.

Suosituin tapa vuokrata pyörä on kertavuokraus, mutta tarjolla on runsaaseen käyttöön myös kausipassi ja kuukausijäsenyyksiä, joissa vuokraaminen tulee edullisemmaksi.

15 minuuttia maksaa euron, kahdella eurolla saa tunnin.

– Porvoossa on ollut paljon säännöllisiä käyttäjiä etenkin Gammelbacka–Kevätkumpu -akselilla. Jos tietää jo nyt, että käyttää pyöriä paljon, kausipassi kannattaa hankkia heti, koska se tulee pitkän päälle selvästi edullisemmaksi, Aleksanteri Repo kertoo.

Hän vinkkaa, että vapun tienoilla on tulossa iso kauden aloituskampanja, jossa kaikki Kaakau-kaupungit ovat mukana.

Pyörillä tehtiin Porvoossa ensimmäisellä kaudella noin 6 000 matkaa, viime vuonna jo 8 000 hiljaisesta koronakeväästä huolimatta.

– Pyöriä on kohdeltu hyvin. Ei ole tehty tihutöitä, ja kadonneita pyöriä on vähän. Joitakin on haettu pihoilta, kun meille on tullut soittoja, Aleksanteri Repo kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut