Koronatartuntoja yksi sunnuntaina, porvoolaisista rokotettu jo 29 prosenttia

Koronarokotukset ovat edenneet hyvin Porvoossa. Viikonloppu oli uusien tartuntojen suhteen rauhallinen. Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Viikonloppuna Porvoossa varmistui ainoastaan yksi uusi koronavirustartunta. Lauantai oli tartunnoissa nollapäivä.

Viikon aikana tartuntoja todettiin lopulta 26, joka on suurin piirtein yhtä paljon kuin viikkoa aiemmin ja hieman vähemmän kuin sitä edeltäneellä viikolla.

– Viikonloppu oli nyt selvästi rauhallisempi, kaupungin sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoinen kommentoi.

Viikonvaihteen ainoa tartunta todettiin Eestinmäen päiväkodissa. Tartunnalle on päiväkodissa altistunut 18 henkilöä, Porvoon kaupunki tiedotti jo aiemmin sunnuntaina.

Tartunnan saanut on kotihoidossa ja hänet on määrätty eristykseen.

Tiedotteen mukaan altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet päiväkodinjohtajalta tiedon altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, kontaktia tartunnan saaneeseen ei ole ollut.

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti vielä sunnuntain aikana.

Altistuneet määrätään kotikaranteeniin ja heille annetaan ohjeet karanteenista. Altistuneiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Eestinmäen päiväkodin toiminta jatkuu muilta osin normaalisti.

Koronarokotukset ovat edenneet Porvoossa vauhdilla. Rokotekattavuus on jo 29 prosenttia, eli lähes kolmannes porvoolaisista on saanut ainakin ensimmäisen koronarokotteen.

Silvennoinen on iloisesti yllättynyt korkeasta prosenttiluvusta. Hän kiittää kaupunkilaisia myönteisestä suhtautumisesta rokotuksiin.

– Voimme olla erittäin iloisia ja kiitollisia porvoolaisille.

Yli 80-vuotiaista porvoolaisista jo 88,9 prosenttia on saanut rokotteen. 75-79 -vuotiaissa luku on 85,0 prosenttia, 70-74 -vuotiaissa 88,7 prosenttia, 65-69 -vuotiaissa 74,6 prosenttia, 60-64 -vuotiaissa 50,5 prosenttia ja 55-59 -vuotiaissa 26,6 prosenttia.

Koko Hus-alueella ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 21,7 prosenttia, koko maassa 23,6 prosenttia.

Pornaisissa Parkkojan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle, Keski-Uudenmaan sote kertoi lauantaina.

Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 14- ja 15. huhtikuuta. Karanteeniin asetettiin yli 20 henkilöä.

Altistuneet henkilöt ovat kotikaranteenissa Keusoten tartuntatautilääkärin määräyksestä.

Altistuneiden koululaisten huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta.

Todettu koronavirus on osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin muuntovirukseksi, joka leviää herkemmin kuin alkuperäinen koronavirus. Siksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut